2010. március 2.

Elgázolta jaz aótót

Izgalmas hír az indexen: egy embertársunk frontálisan ütközött egy autóval. Elgázolta az autót, de végül aztán mégis ő halt meg. Dráma. Ez rajzot, illusztrációt igényelne, szinte sikít az illusztráció után: áll a kőasszony derékig hóban, bikiniben a küvesútnak kellős egy közepin, fogai gyilkosan vicsorínak a rávetődő reflektorfényben: Wrooooouuot! Saztán Zamm! Vagy Pacsssssssokk! Crack!

A cikket magát nem idézem, mert "a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a 26 éves sportoló autójával frontálisan ütközött egy személygépkocsival Kecskemét határában, a 44-es úton." (Kiemelés tőlem) Szóval valójában szomorú hír, nem szép dolog elhülyéskedni, de a tanulságot nem árt levonni: a Bács-Kiskun Megyei rendőrség tud magyarul, az index meg nem. Az indexnek szövegértési, de fogalmazási problémái is vannak, vissza kéne küldeni még néhány évre iskolába: Zakk! Talán mostanában takarékosságból kínai vendégmunkásokkal íratják a címlapot. Vagy albánokkal. Sokba kerülhet az új székház, nem telik újságírókra. Elszipkázza a Bács-Kiskun Megyei Rendőrség a tehetséges munkatársakat, azzal kell gazdálkodni, ami maradt..

A legviccesebb, amikor a maónikasót szapulják, vagy utalnak félreérthetetlen gúnnyal az igénytelenségére, mintha bármi különbség lenne a maónikasó meg az index igénytelensége között.. Nincsen. Proli mindkettő.