2009. augusztus 22.

nem is mondom, inkább tolom a kieget 1ből..

Tudom, hogy régi - ősrégi (2006), de abszolúte itt a helye. Abszolút idő ugyanis nem létezik.. csak a megfigyelő ideje létezik..

2009. augusztus 21.

kiegészítés az előzőhöz




B.Ede nem menő

Kedves Naplóm! Hihetetlen dolog, de eltelt egy egész nap (azóta meg már több is), és semmi szart nem olvastam indextől. Mi lehet vele? Nyaralni ment? Bebaszott a szigeten, és most tér magához? Talán azért van, mert nem olvastam indexet, csak átfutottam? Volt ez a külügyes cikk (http://index.hu/belfold/2009/08/13/hazudik_a_kulugyminiszterium/), ez jó, ez lenne a dolguk. Történetesen nem index írta, hanem  Magyari Péter, de végül is valahogy megjelentették, vagy fél órán át kint volt a címlapon, ez tetszett. Talán azért nem olvastam más fost, mert nem olvastam bele a velvetbe (az például olyan, mint egy toy toy strandpapucsban), meg direkt elkerültem a szigetes híreket is, az is az igénytelenség csúcsa szokott lenni.. Mellesleg volt azért valami vibrálás, valami cikk, amiben egy hülye azt sérelmezte, hogy ő kedden írt a BKV-nak, aszt csütörtökön még nem kapott választ. De az ilyen ostobaság annyira mellékes, hogy nem éri el Index felügyelő ingerküszöbét. Teljesen hétköznapi trehányság, mint budapesti utcákon a dzsuva, a kutyaszar, kapualjakban a vizelet, meg egyéb igénytelenségek nyomai.

Na de megjött a bede, ez E: http://plastik.hu/2007/11/03/khivatol-keletre/. Szarról gondoskodott ő. (Rövid elmélkedés csupán, ha a csaja főállásban toy toy-os, miért is ne olyat választana magának, aki prezentálja számára a napi betevőt? Logikus, mint az E=mc2.) Nos jött a bede és fátyolként követte a szag. Okosságából megtudtuk, hogy bedét nem zavarja a sikító vasárnap reggel fél kilenckor, mert tudnak majd neki visszaadni ötezerből. De már zavarják az aug20-ra gyakorló gépek. Ílymód ívelt karakterű ember ez a bedemártony. Húzzá' vidékre*, baszki hülyegyerek, írhatod onnét is az agyas redbul-reklámaidat aug20-ra (majd vesznek neked hálából témobilos netet - mert kiérdemelted, megtörölheted a szád, és moss fogat), és ott majd írhatsz arról, hogy tereljék másik utcában a csordát, mert minden reggel négykor arra ébred a zujságirtóúr, hogy hajtják a marhát nagyban a rétre, aszt a mocskos tehenes éppen az ablak alatt pattint mindig az ustorral, a kutyája meg állandóan összeugat Csárlival az ideggyenge palotapincsivel, mire a maca is felébred, és kezd visítani, hogy jaj csinájjá már valamit, bazmeg, beszélj a polgival, hogy ez így nem mehet! (tehenes persze már talán nincs is, az csak valami vízió az időből, az E=mc2 nyomán, de azért még lehet lobbizni a polginál, legalább tisztába jön vele, milyen modern, előkelő, fontos ember vendégeskedik a faluban..)
Röviden: az augusztus 20-i légiparádé ezeréves hagyomány, kedves bedemártony. Kurvára benne van a naptárban is pirossal. Ee tudod olvasni, aszt húzol velneszhotelba tréningezni baszod, ott nincsenek tehenek, és ilyen redbulnyalást onnan is tudol te írni. 897-ben repülő dinoszauruszok (http://pterosaurs.files.wordpress.com/2008/05/quetz_in_the_air1.jpg) hátán ustort pattogtató vitézek kurjongattak a Duna fölött, baszod (innen a NBH címerében ma is szereplő tumor). Ha nem hiszed, járj utána, fogadd fel a nagytudású Kisüsti professzort és ássatok marha nagy gödröt a duna alá, ott kell lenniük a csontoknak. Ha ott nincsenek, akkor rituálisan máshová temették őket, meg elhordták őket az elmozduló lemezek Petőfivel együtt. Kezdhetnétek ásatásokat mondjuk Kamcsatkán - tejjel, mézzel folyó föld.
De erről a firkálmányról ennyi elég is: mehet a toy toy-ba..
*elnézést kérek minden vidéki ismerősömtől, tudom, utálják, amikor a városiemberek minden szemetüket feléjük szórják széjjel..

2009. augusztus 17.

hogy a reklámoknak is legyen aláfestése

Néhány szó a dizájnról

..hosszasan gondolkodtam, belenyúlok, hozzáteszek még valamit, úgymond személyre szabom, de ez annyira.. annyira tökéletes. Passzol a témához, passzol a hangulathoz, talán csak egy kis barna hiányzik belőle, mert ismerek egy embert, aki nagyon komolyan mondta nekem, hogy a rózsaszín meg a barna az milyen jól megy egymáshoz, és ő ezt nemrég fedezte föl. Azóta a rózsaszín lett a színe, azt mondta. Barnával, ha lehet.. A budijuk ezzel szemben rózsaszínben, hupizöldben és feketében pompázik, mióta kifestette. Ez az ember valamikor elég közel állt hozzám. Mentségemre legyen, hogy akkoriban még nem gondolta, hogy a barna olyan jól menne a rózsaszínhez. Egyáltalán akkoriban még nem a rózsaszín volt "a színe".. Mondjuk angyalokat sem látott még a kertben. Nem járt angyaltanfolyamra sem. Néha megkérdezik, hogy miért nem áll már közel hozzám ez az ember. Mit mondhatnék erre? Egy salsa tanfolyammal kezdődött..

Tehát képtelen vagyok hozzányúlni ehhez az arculatoz: csak rontanék rajta. Ez a tésztaképű kölök, ez a manikűrözött, puha TerryBlack kéz, és középen az a gusztustalan izé.. nyonyó (mi az víziló?) azzal a leírhatatlanul üres, szenvtelen, buta vigyorral az ostoba fején neki.. meg előtte egy pillangáó.. Valamikor voltam egy táborban, ahol már a második napon, de talán már az első nap délutánján, fellángolt egy szerelem, két nem budapesti fiatal között. A lány próbálta tanítgatni a fiút, mondván néki: te ne azt mond má', pillangáó, mond inkább lápke.. Nagyon kedves pár voltak, mindenki imádta őket. Tehát én sem nyúlok ehhez az arculathoz, ez így tökéletes. Elsőre talán nyersnek tűnik a fekete szöveg, mintha kissé a kidolgozatlanság érzetét adná, de higgyétek el, nem így van. Ez a balansz. Ha megváltoztatnám, mondjuk sötétbarnára, akkor sem nyernénk semmit, sőt határozottan felpuhulna a dolog, ami káros lenne. Ez így tökéletes..

2009. augusztus 16.

egy kis zene a szünetben

Nem tudom, tetszenek-e látni, de a színhatás itt mintegy tökéletes.. nekem rendesen bevibráltak a szemeim - nagyon pszicho..

index mészárol!

Na igen, megy a zindex nemhivatalos pr eseménye. Mármint valami Gerendai csávóé a sziget, Uj Peti csak a nőjét nyúlta le, a fesztivált hivatalosan még nem. Mindenesetre index, sokunk kedvenc újságírója, az állatorvosi ló, hozza formáját. "Megnéztük, hogy mit tartottak említésre méltónak a Sziget első teltházas napjából a napilapok." "A Blikk mindössze annyit akart kiemelni a pénteki eseményekből, amikor hetvenezren látogattak ki" - vagyis annyian, mint egy komolyabb koncertre, vagy focimeccsre. "A Blikk általános iskolai fogalmazásából az is kiderül, hogy Freire Szilvia rosszalkodott a Szigeten, ugyanis vízipisztollyal lövöldözött a tömegre." - állapítja meg index, a bulvárpalánta, aki a bulvárt fikázza. Nagyjából ez minden, ennyire futotta. Index szerint napilapok = Quart, FN (Figyelőnet), Blikk - de ez utóbbi általánosiskolás.. Index szerint a lapszemle az, amikor átfutunk három online kiadványt.. XD na ez ROFL! és hogy lehet ezt még fokozni..?

Tulajdonképpen mivel index most megvolt durvább nyelvi zűrzavar és bozótba rohanás nélkül, nem is emlékszem, miről beszélt: mindenesetre természetesen nem arról, amiről a kiajánlóban szó volt. Arról ugyanis soha nincs szó index cikkben. Ez az indexnél techn: a kiajánlót olyan embernek kell írnia, aki nem olvasta a cikket, viszont teljes hosszában végigülte Új Péter pénteki eligazítását..