2011. január 15.

Beszélő ló

"Cargill ezredes, Peckem tábornok tótumfaktuma, erőteljes, pirospozsgás férfiú volt, a háború előtt fürge, kíméletlen, rámenős börzeügynök. Nagyon rossz börzeügynök volt. Cargill ezredes olyan félelmetes börzeügynök volt, hogy gyakran keresték fel cégek, ha adóügyi célokból mohón veszíteni akartak. Keresztül-kasul az egész civilizált világban, a Battery Parktól a Pulton Streetig úgy ismerték őt, mint akire adóleírásban bízvást számíthatnak. Árai magasak voltak, mert a bukás gyakran nem jött könnyen. Az alapoknál kellett kezdenie, és onnan szisztematikusan tovább, mert akiknek Washingtonban barátai vannak, azoknak nem könnyű ám veszteségeket szenvedni. Hónapokig tartó kemény munkát és gondosan előkészített hibás tervezést igényelt. Az ember tévedést tévedésre halmoz, zülleszt, rosszul számít, semmit figyelembe nem vesz, minden rést megnyit, és épp amikor már azt gondolná, hogy kész, megcsinálta, kap a kormánytól egy tavat, egy erdőt vagy egy olajmezőt, ami aztán mindent elront. Ám Cargill ezredesre még ilyen hátrányos helyzetben is lehetett számítani, hogy földig tudja rombolni a legvirágzóbb vállalkozást is. Önmaga erejéből lett azzá, amivé lett, sikertelenségéért senkinek sem tartozott hálával."*


Ranschburg Jenő kimerítő elemzése után ím újabb csoda történt Mária országában, újra megszólalt az utolsó kommunista, a hülyetelivér (vagy a hasbeszélő, úgy-ahogy, kijózanodott, és megtalálta a hangját), hé, hahó világ, megy ez nekem, ment ez az MSZMPben is! De jó vagyok, de jól vagyok! "..minden más országban is rendet kell csinálni a médiában is, ha tetszik, ha nem" - nem, nem tetszik, öreg. Itt például senki nem szavazott rád, Palikám, senki nem kíváncsi rád, itt az ilyeneket kezelik. Orvosok. Szakemberek.

2011. január 12.

Fityiszkórus

Na, most aztán mindenki számára világos lett, mit értettek azon, elkúrta a fidesz a cenzúratörvény kommunikációját: nem szólt a háttérben a kórus.
Most megszólalt.
A fidesz kommunikáció ugye úgy néz ki, hogy a Viktor elrendel valamit, ezt a kijelölt személy kezdeményezi, hogy ne kelljen megvitatni senkivel, majd a Párt maradéka kórusban zengi az egy, max. két szavas dicséretet, ájvékol, hozsannázik, satöbbi, mint most pl. a hülye Martonyi: "Magyarország és vezetői személyesen is többet tettek a demokrácia és a jogállamiság megvalósulásáért, mint bármely más európai állam elöljárói". Ja, például lapítottak, kollaboráltak, uszítottak, szabotáltak, hazudoztak, bólogattak és loptak, mint az állat húsz évig, míg bele nem roppant az ország. És közben felnőtt egy nemzedék. Ha nem loptak volna, nem lett volna/nem lenne pénze a Pártnak (sem). Már csak azt kéne megmagyarázni, mennyiben járul ez hozzá a demokrácia és a jogállamiság megvalósulásához? Na, ne is izzadjunk ezen, mert nem járul hozzá. Martonyi egy kontraszelektált hülye, mint a többi fideszes politikus a kórusban, teljesen értelmetlen odafigyelni arra, amit mond, mert meztelen hiszti az egész.
Martonyiék nem tudják elfogadni az országuk sértegetését. Senki nem sértegeti az országot, fölösleges a lopóstaxis-stratégiát bevetni, ha valaki Európához szól, nem proli hülyével beszél. Európa arról beszél, hogy ahol a törvényekről nincsen társadalmi egyeztetés, az nem demokrácia. Ezt nem kell sértésnek venni, mert ez egyszerű megállapítás. Ez tény. Ez nem Magyarországról szól, ez a fidesz kormányzási módszeréről szól, a fidesz meg kurvára nem Magyarország, csak egy kibaszott agyhalottakból és elvtelen seggnyalókból, önjelölt megváltókból összecsődült gyülekezet - "párt".
Ez tehát a kommunikációs stratégia a fidesz szerint: hiszti. Baszki, ezt nagyon kitalálták. Gondolom, valami hiéna lehet a fő stratégájuk, akit kiemeltek a Keleti mellől, a drosztról.
Én továbbra sem szeretném, ha az adómból egyetlen megveszekedett petákot is ezekre költenének. Azt hiszem, növelni kéne a nyomást a képviselőmön, hogy ezt szóvá tegye. Európának nincs pénze arra, hogy hisztis hülyéket támogasson, és azt sem engedheti meg magának, hogy hisztis hülyék képviseljék. Komolyan el kell gondolkodni ezen.