2011. november 21.

FW: IMF-ügy: megszereztük a kormány kommunikációs tervét


(Ez nem a Gomperec-verzió - 2011.11.18., 15:59 2011.11.18., 17:24 23864 25 - Ez nem a Gomperec-féle kiszivárogtatott verzió, ez az eredeti (de tényleg) stratégiai anyag.)

Nemzeti Kommunikációs stratégia az új IMF-megállapodás megmagyarázására
Készítette: Kormányzati Kommunikációs Központ

Kapja: Dr. Orbán Viktor miniszterelnök, Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Dr., Dr. Varga Mihály miniszterelnökséget vezető államtitkár, Dr. Lázár János frakcióvezető Dr., Dr. Harrach Péter frakcióvezető, Dr. Szijjártó Péter miniszterelnöki biztos, Dr. Giró-Szász András kormányszóvivő, Dr. Havasi Bertalan helyettes államtitkár Dr., Dr. Selmeczi Dr. Gabriella, a Fidesz szóvivője Dr., Dr. Habony Árpád

Minősítés: szigorúan bizalmas

I. Általános stratégiai elvek
Háttér: A magyar kormány megállapodást kezdeményez az IMF-fel. Ez a lépés látszólag ellentétes az eddigi kormányzati kommunikációval, de úgysem gondoljuk komolyan (sem ezt, sem azt). Az ellenzéki pártok és a nem általunk fizetett sajtó megpróbálja majd kajakra kihasználni a helyzetet. Erős támadások várhatóak a következő hetekben a tárgyalások miatt, illetve később, amikor majd a megszorítócsomagot bevezetjük nekik a pofájukba (a Bokros nem győz majd sápadozni az irigységtől!). Mindebből jelentős hitelvesztés származhat. Fel kell készülni arra, hogy a disznók mindenhol a Dr. Miniszterelnök úr korábbi mondatait idézik (mert ezek ilyen szarok, hogy maguktól nem tudnak kitalálni semmit, folyton kopíroznak meg idézgetnek), például azt, hogy ”ha az IMF jön, én megyek”. Mivel az IMF valójában el sem ment, Miniszterelnök úrnak sincs ilyen szándéka, Dr.

I/1. Kommunikációs célok: 
 1. Az IMF-megállapodás átpozicionálása kormányzati győzelemmé (háború, vér, ütközet, verejték, csata).
 2. Miniszterelnök úr imidzsének erősítése: erős, megfontolt, hazaszerető, szavahihető, igazmondó, hősies, igazságos, önfeláldozó, ő egy olyan önzetlen államférfi, aki soha nem alszik, és aki mindig fontosabbnak tartja az ország, a nép biztonságát, és érdekeit, mint saját érdekeit, vagy hiúságát, ami neki nincs is, csak az a hatalmas, erős, igazságos, tiszta szíve van neki, csak a komcsik meg a buzi hokszekxszuálisok mondogatják az ellenkezőjét.