2010. szeptember 22.

Tarló a főpolgi székel/széktól/széklet

"Azt még a legszabadelvűbb gondolkodás és ízlés mellett is nehéz elfogadtatni bárkivel is, hogy annak a rozsdás ócskavasnak a Dózsa György úton valamiféle művészeti értéke van." Nos, elárulom, van. Nem is kevés. Még csak szabadelvű gondolkodás és ízlés sem kell hozzá, elegendő egy általános iskolai, egyszerű rajz és művészettörténet oktatás. Persze van, aki általános isiben a tükörtojás készítésének elsajátításába fektette minden energiáját, így aztán akkora tufa-bunkó ótvarparaszt szellemi proletár maradt élete hátralévő részére is, mint az, aki az előbbi mondatot vicceskedve kifogalmazta. Igen, talán el kéne gondolkodni azon, h rajzból is lehessen buktatni.. Az a vadparaszt, aki azonban sikerrel átvészelte az általános isi zord éveit anélkül, h bármiféle minimális, primitív kulturális hatás is érte volna sajnos kénytelen ebben a kérdésben némileg tájékozottabb általános iskolásokra hallgatva elfogadni, h a képen látható emlékmű igenis műalkotás, és nem "MÉH-telep". A művészet csúcsa ugyanis nem a felpántlikázott kertitörpe, vagy a karácsonyfa. Te, Tarlókám, valamit félreértettél, pontosabban valamit egyáltalán nem is kapiskálsz. Ott neked lyuk van. Sötét, sötét űr. Ez a valami a kultúra, a művészet, a műveltség tárgyköre, amihez neked láthatóan érintésed sem volt soha éltedben. Ez a dolog pedig független a szabadelvűségtől.

2010. szeptember 20.

Szaporodj a jólétért

Jaj, de mennyire nem akartam beleszólni, de aztán itthon tartott az influenza és ez a betegség olyan, h az ember kénytelen mellé sajtót olvasni, azt meg magyarul jobban szeretek, mint egyéb nyelven, erre persze meglett a büntetés: Az origo "Már csak ezerrel van 10milla fölött Magyarország lélekszáma" címmel, az index meg biztos valami más címmel, de tutira hozta, mert Véleményvezér csuklóból be is siránkoztatta vmi spanját, aki ilyet írt:
"Igaz, véletlenül, a világháborús erőfeszítések keretein belül" - haha, véletlenül.. ezen majdnem betojtam, igazán jó poén, aztán rájöttem, nem viccnek szánta a szerző. Tessék csak néhány percig meredten figyelni ezt a számlálót (igazán mágikus), aztán elgondolkodni, ki meg hova akar szaporodni? És ki? meg hova? szeretné, ha szaporodnátok, meg hogyan adtok majd számot a gyerekeiteknek, miért kellett megszületniük erre a kifosztott, lerabolt, elsivatagosodott szemétdombra, ami nem képes eltartani ennyi embert? Anyuka/apuka még arra is kevés volt, h gumit húzzon? Kellett a rabszolga? A fogyasztó? Az adófizetó? Olcsóbb, mint a gép? Kellett valaki, aki olcsón elmegy zombikat pelenkázni? Persze, ha a gyerek buta lesz, mint a segg, egyetlen önálló gondolat nélkül, egy nyelvet beszél, a filmeket is szinkronizálni kell neki, a kaja is csak egyféleképpen jó és erre ő büszke, akkor nem fog kérdezni, fogyasztani fog és azon gondolkodni, nem megy az üzlet, kéne még fogyasztó, kéne még rabszolga és kéne valaki, aki pelenkázza a zombikat, aztán csinál vagy féltucat cuki gyereket gyorsba' mindenféle jelen/jövő nélkül. Ha nincsen szerencséd, az egyik ezek közül te vagy.. - írtam volna kommentnek, ha a blogmotor átengedi.