2010. március 19.

Mindennapi krumplileves

A cikket magát hagyjuk, unom már, azzal kezdeni a mondandómat, h igénytelenül megírt.. - pedig persze, ez is az. Azon gondolkodom, beillesztem ezt valahova a fejlécbe, kiteszek egy bannert: igénytelen cikkek - mindennapi ujságírói* szemét, vagy valami ilyesmi.. De nézzük inkább ezt a "Napi" cikkecskét, ami ezúttal a Napi Gazdaság baromsága kizárólag előfizetők részire (ez már önmagában is szupervicces):
Bla-bla-bla.. "A tapasztalatok azt mutatják, hogy hiába lépnek fel a hatóságok keményebben - egy-egy be nem jelentett alkalmazott után egymillió forint bírságot kell fizetni -, a feketén foglalkoztatottak száma nem csökken." Ez számomra azt jelenti, nem megfelelő módon lépnek fel a hatóságok. Nem tudom, kinek jelenthet mást? Mi is a cím? "Az ellenőrzés nem irtja ki a feketemunkát" Nebasszki! Izé.. Khm... Ööö... Már miért irtaná? De komolyan. Elszégyellnék magukat a fiúk, és lemondanának arról a 25-50% plusz pénzről, amit így szakítanak, mert lebuktak az ellenőrzésen? Hát hülye ez? Nem hülye, minket, az olvasókat néz segghülyének, ami elég nagy tiszteletlenség, és kikérem magamnak. Vagy inkább előfizetek?
Az ellenőrzés soha, sehol nem irt ki semmit. Attól még, hogy krumplibogarat találok a krumplimon, az nem fog elmenni onnan. Ha időben lepermetezem, akkor esetleg marad levele a krumplimnak. Permetezni kell, ha nem akarok krumplibogarat. Mondjuk az egymilliós bírságot úgy kiegészíteni, hogy az a cég, amelyik harmadjára bukik meg ilyesmivel, az automatikusan le is húzza a rolót, az ügyvezetőt meg pár évre eltiltják a cégalapítástól. Ha ez sem elég, akkor lehet tovább szigorítani. Permetezni kell, és nem elég tiszta vízzel átmosni a leveleket, mert az erre a kártevőre nem hat, hanem a megfelelő koktélt kell kikeverni. Olyat, ami működik. Ez egy szakma, elméletileg az illetékes hivataloknál ennek a szakértői dolgoznak. Az ország állapotát ismerve a permetezés hiánya abból származik, h a krumplibogarak negyven, vagy négyszáz év alatt jól meghíztak és berágták már magukat a kertgondozók közé is. Onnan is ki kell hát irtani őket, akkor lesz ismét krumpli a krumplilevesbe.
*ujságíró: új fogalom a nyelvünkben Uj Péter ujságírói iskolájának tereméke
FRISSÍTÉS:
...mert azért nem mindenki síkhülye, és valóban léteznek szakképzett kertészek.

2010. március 17.

Mire jó az internet?

Egyrészt az ember jót röhög azon, hogy olyanokat olvashat, mint Krokodil karikás-kékszeműn aggódó bejegyzése, másrészt megnézheti a finn nyelvű wikiben, mi is az a "GDF SUEZ"? Idézem (pontosabban fordítom): "GDF Suez S.A. francia, a világ legnagyobbjai közé tartozó,  energetikai konszern. Bla-bla.. A francia Gaz de France bla-bla.. és a francia-belga Suez konszernek összeolvadásából jött létre 2008 július 22-én. Bla-bla..
Kartelezés
2009 júniusában az Európai Unió fejenként 553 millió euró büntetést szabott ki a GDF Suez-re és az E-On német energiakonszernre a versenytörvények megszegése miatt."
Braczkóné Mari Ilona meg majd kipengeti, bár fával fűt, mi? Szal ez nyihaha! És ha már ismét kapunk levegőt akkor itt a helye Krokodil számomra örök érvényű szavainak:
"Krokodil http://sardobalo.blog.hu 2010.03.16. 09:37:49
@Rosa Rugosa: ahogy fentebb leírtam azokat a szövegeket az index találja ki, nem mi írjuk, nem tudunk beleszólni, és igen, előfordul, hogy olyat írnak bele, amit mi nem mondtunk, ami nekünk a legkellemetlenebb, higgyétek el!
"
K.O. - nekem a könnyem is kicsordult a röhögéstől, de télleg..
(ilyenkor kedvem lenne megint festeni..)