2011. április 10.

Pappdani, pappdani mindent lát

...szemüvegen át a kutya valagát, satöbbi. Erre masíroztunk, amikor kötelező katonaként leróttam, a hazának járót. Meg is eskettek valamire, de igazából nem emlékszem, mire, ugyanis mindenki azokra az átköltésekre figyelt eskü alatt, amit egyesek a szöveg ritmusára mormoltak - Fuck you very, very much... aztán rettenetesen berúgtunk, ez biztos.
Valójában másfél év letöltendőt kaptam, mert megszülettem, és ilyen rossz helyre születtem, bár kétségtelenül vannak sokkal rosszabb helyek is, ám tagadhatatlan, hogy jobbak is léteznek. Ez egy ilyen lutri. Na, ezt tálalták akkoriban ilyen fideszesen, hogy aszondja, csinnadratta Bumm! Bumm! Vakpali, vakpali mindent lát... - amit mondjuk akkor még emeszempésesnek mondtunk. Párt, párt - egykutya. Egy párt, egy kutya.
Amint visszakaptam a szabadságomat, azonnal kiléptem a volt munkahelyemről, ugyanis erősen megesküdtem (immáron magamnak, és pontosan emlékszem mire), hogy ilyen csapdába még egyszer nem ugratnak bele. Apám egyik kedves szavajárása volt, hogy az okos ember más kárán tanul, a hülye meg a sajátjából sem. Ennek értelmében a tartalékos behívóra már csak jóanyám válaszolt: nem tartózkodik az országban. Állítólag még meg is bírságoltak, bár minderről csak évek múltán, elejtett szavakból szereztem tudomást. Néhány év múlva megint tartózkodtam néhány évet, de addigra már más szelek fújtak, többé nem zaklatott bohóchadsereg.