2011. augusztus 29.

Jogász vagyok, nem közgazdász

Orbán beszédjében azt is mondta, hogy úgy tűnik, Magyarország az egypártrendszer felé mozdult el, és az egy párt a Fidesz lesz, amelynek nem lesz komolyabb versenytársa a többi párt.” - Ki gondolta volna, hogy aXXI. sz. második évtizedének ez lesz a kulcsmondata? Szerintem senki. Az emberek leginkább azt várták a fidesztől, hogy majd civilizáltan viselkednek, visszafogják magukat, megmutatják, hogy ők úriemberek, mert nem akarnak megint akkorát bukni, akkora nyaklevest kapni, mint 2002-ben. Hát a zemberek ezt kurvára benézték. Az emberek azt gondolták, a XXI. században, Európában nem kerülhet veszélybe a demokrácia, magától értetődő a demokrácia, nem merülhet fel kétség sem a mellette való elkötelezettséget illetően. Ezzel szemben a Magyar Köztársaságból egyszerűen Magyarország lett. Ezzel szemben a demokrácia, a szabadság egy olyan érték, amit ki kell vívni, meg kell érdemelni.

2011. augusztus 28.

Nem

Hazudós kém miatt tört ki az iraki háború” címmel cikkezett az index, ami otromba hazugság, és amire hirtelenebb ember csak annyit mondhat: lófaszt. A cím szerzőjének nyilván elkerülte a figyelmét, hogy minden egyes tudósításban (a szóban forgóban is) benne van, a jenkik annak ellenére használták ürügyként a jelentést, hogy meg nem erősített infóról volt szó. Kérdés: milyen újságíró az, akinek egy ilyen ”apróság” elkerüli a figyelmét? Válasz: bulvárújságíró, ami a rikkancsból lett firkász tipikus formája. A rikkancsból lett firkász az a típus, aki egyszer csak megvilágosul, hogy sokkal jobban el tudja adni az árut, ha saját maga talál ki főcímeket, még ha azoknak semmi köze sincs az újság tartalmához, ám bízik benne, hogy gyorsabban fut, mint a felháborodott vásárló. Magyarán, az újságírás szemetéről, élősködőjéről, melléktermékéről és bizony szégyenéről beszélünk.
"A vasárnapi Die Welt leközölte a német hírszerzés akkori vezetőjének, August Hanningnak a nyilatkozatát. Hanning állítása szerint a BND az információk továbbításakor az akkori CIA-főnök, George Tenet tudomására hozta, hogy megerősítetlen értesülésekről van szó, ennek ellenére az amerikai kormány azokat 2003 tavaszán már biztos információkként tárta az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé.
Noha tömegpusztító fegyvereket nem találtak Irakban, Washington ezzel akarta indokolni a nem sokkal később megindított inváziót: a német hírszerzés információi szerint az Egyesült Államok már 2001 szeptemberében tervezte az Irak elleni háborút. August Hanning állítása szerint két héttel a hírhedt terrortámadások után a BND erre utaló levelet is kapott a CIA-tól." - ez van a cikkben, amit ha az MTI nyomán én írtam volna, most tüzes palacsintasütővel verem pofán azt a lusta, trehány szemétládát, aki a címet rittyentette hozzá. Bocsi.