2010. április 7.

Tóta-móka, kucug-matek

Két látszólag össze nem illő dologról lesz most szó, szokásommal ellentétben alcímezek is, mint a nagyok, de előtte előre elárulom, mi fűzi össze őket: a kifordított, kibelezett logika.

Tóta-mokka

TWA"Aki azt hiszi, hogy ez azért történik az MSZP-vel, mert ők a kommunisták, és ez meg az isteni igazságtétel, az hülye. Nem, ez bárkivel megtörténhet, ha ellustul." - aki azt hiszi, h bárki azt hiszi, h ez azért történik az msz(m)p-vel, mert ők kommunisták, az hülye. Tótáról tudjuk, h nem hülye, legalábbis nem ennyire, csak ellustult és mániákus és alig, h kirángatták a gyurcsány seggéből, már mászott is volna a Bajnaiéba.. Bizonyára melegben érzi jól magát.

Tótáról tudjuk azt is, h az indexes doktrínának megfelelően, ha kritika éri, nem azzal a kritikával fog foglalkozni, ami érdemi, hanem az ilyen kaliberű könnyű, magas labdával kezd dekázni, miszerint az msz(m)p azért bukik most, mert kommunista, miközben azért bukik, mert senki nem hiszi már el azt sem, h baloldali lenne, mert napnál világosabb, h szimplán és elvtelenül lopáspárti.

2010. április 5.

Konzervgyár

Borzasztó keményen megfogadtam, h egy időre leállok a politikával, mert valódi jelentősége úgysincsen. Súlytalan a téma, aki nem képes felfogni, hol jó neki, hol verje fel a sátrát, hol alapítson családot, vagy erre éppenséggel Dél-Afrikát választja, az éljen együtt a választásával. Azért, mert valaki a tűzhányó oldalában épít házat, attól a tűzhányó nem lesz hirtelen rossz, éppen úgy tűzhányó marad, mint a házépítés előtt volt. De a politizálgatás olyan, mint minden drog, mint amit a Morvai szed, vagy bárki más, aki elájul, ha kétezer ember tapsol neki, vagy kattint rá, és önkívületében azt képzeli, lebeg és nem vonatkoznak rá a természet törvényei. Ami azt illeti, borzasztó nehéz lenne olyan örömet okozó dolgot találni, ami nem működik drogként. Maga az örömérzet az amire könnyen rászokik az ember, eléggé mindegy, mi váltja ki magát a függőséget.

Ezt a mostani írást az provokálta ki, h éppen gépet telepítettem (többek között munkamániás is vagyok, úgy küzdök a függőség ellen, h annyi függőségem van, h egyik sem tud fölébe keveredni a másiknak), és a hangot szerettem volna kipróbálni, erre bejött a uTube-n vmi Ákos, aki olyanokat mondott, h két cselekmény közül az egyik nyilvánvalóan rossz, a másik meg jó, és ezt mindig egyértelműen el lehet dönteni. Egyrészt ki a fasz ez az Ákos, ez a világbölcse? - merül föl a kérdés, hiszen olyan problémákra tud csípőből választ, amit az emberiség legnagyobb koponyái feszegetnek hosszú évezredek óta (um. erkölcs és etika).