2009. november 24.

Mouuu..

Ha már Bedével megvoltunk, akkor jöjjön is a Sokkoló Divat! leginkább barbie-fantasy-gügyögés nyelvezetű, mostanában rendszeresen címlapos, tehát index-közelinek mondható blogja. Bede ugye nem egy észkombájn, ezt tudjuk, ám saját magát azért nagyjából, reszketősen képes valahogy kifogalmazni; míg ez a vélhetően igen fiatalka nőnemű lény, aki különleges nyelvi akrobatikával, vibráló képzavarokkal sokkol leginkább, elegánsan hozza a 0,87 b-t*. Ha valakinek bármikor is kétsége volt afelől, mire gondol az Író, amikor egy ciklonszerű szőke jelenség pusztító képzavarairól, hisztériáiról és beszédre emlékeztető halandzsáiról ír, íme az élő példa: "A Sokkoló Divat! blog arra szakosodott, hogy mintegy torz tükörként azt mutassa meg a divatból, ami nem jól sikerült,".. - ez lenne az önmeghatározás. A torz tükör azonban nem valós képet mutat, hanem torzít: helyenként felnagyít, másutt összehúz, karikatúra szerű groteszk képeket, formákat, alakzatokat tár az olvasó elé. Ezt meg itt hiába várjuk, ilyesmiben nem lesz részünk. Az egyetlen groteszk dolog, a bloggerina fejében van, és a nyelvhasználat hihetetlen kezdetlegességéből, a logikai kapcsolatok teljes hiányából és a hajmeresztő képzavarokból származik.

Ha bedét a TV Shop-hoz hasonlítottam, nos ez a kiscsaj maga a TV Shop, meg kis puffogás, aszt kész.

Az egyik képen láthatunk valamit, amit a kedves író így jellemez: "ami leginkább egy védő páncélmellényre hasonlít". Hmm, miféle egyéb páncélmellények vannak, mint védők? Esetleg vannak támadó páncélmellények is? Index felügyelő információ reményében visszaolvasott a címig, és minden megvilágosodott: "Páncélinges szüzeknek való". Azonnal világos lett, h semmit nem értek. Ez valami középkori étlapról írt bejegyzés lehet, és talán homárt jelent, vagy osztrigát..

Kénytelen voltam visszalapozni, hátha találok valami kapaszkodót.

"MOU csizmák, csak véletlenül hasonlítanak az UGG-ra" közölte ellentmondást nem tűrőn a következő cím. A bejegyzésből annyit sikerült kideríteni, hogy a MOU csizmák annyiban hasonlítanak az UGG csizmákra, hogy mindkettő csizma. Ám Index felügyelő itt végül ráakadt a megoldásra: "a Sokkoló szó mindössze a blog fantáziacímének része" - csapta le a Divatmama névre hallgató szerző. Ezzel a Sokkoló Divat! blog elérte a 0,89732 bede szintet, és Index felügyelő beszüntette a nyomozást. Ahogy már többször megállapította: az index nem más, mint az elektronikus sajtó retek-klubosítása, mert nyilván tűrhetetlen volt, hogy Magyarországon létezzen egy nem teljesen ótvar és sajtóra valamennyire is emlékeztető médium, ahol bonyolultabb szövegek is megjelennek, mint hogy "mouuuu.. - írja egy hétéves kicsilány".



*Az 1 b, vagyis 1 bede az egységnyi silány blog mértékegysége.

2009. november 23.

Bede a csúcson

Köszi Bedus, megint nagy fasz voltál, megint orbitális marhaságot sikerült összerántanod, majd kinyalni a címlapra.. Erre már tényleg nincs mit mondani, az indexnek megvan hát saját, örökös házi-hülyéje, beépített, összkomfortos panel-idiótája, ez már eldőlt és végleges. Nem hinném, hogy Bedét többé alul lehetne múlni, elérte Knézi Jenő, és Palik László, Anettka, a TV Shop szintjét, felzárkózott a Magyar Újságírás legjavához, a legnagyobbak közé, kiknek mindegy, mit látnak, mit mutat a képernyő, mi történik a pályán, vagy akárhol, ők akkor is saját magukat hozták saját magukkal izgalomba, és saját magukat közvetítették! Soha, egyetlen pillanatra sem rendítette, kísértette őket a csalóka valóság! Igen, Bedus, ha még lejjebb ás, kipottyan Kínában és ő lesz az első ember, aki majd felfelé esik és ezt az első valódi magyar űrutazásnak közvetíti majd, s joggal csuklik el szava a nagyszerű, emberfeletti teljesítménytől. Kőkemény, zúzda ez a csávó, de tényleg.

Innen gratulálok hát, és csókoltatom mindannyiunk Bedusát, egyenesen Finnországból, ahol lassan tíz éve kitűnően érzem magam. Gratulálok és csókoltatom az összes ismerősöm nevében, akik szerteszét éldegélnek a világban, s csupán egyetlen közös van bennünk, h Magyarországon születtünk egykoron, de hogy hol élünk, azt mi választottuk meg.

Hajrá Bedus! Fel a fejjel, a hülyeséget lehet méltósággal viselni, ha másra egyszerűen nem vagy képes. Húzzál bele, ne lankadj, népes társaságba kerültél Knézi, Palik, Anettka, a TV Shop és Torgyán professzor mellé. Nem adatott ez mindenkinek meg, és tudjuk, te is keményen megdolgoztál érte. Ezt érezni. Igen, letettél valamit az asztalra. Ezt. Hát ez valóban.. ez valódinak tűnik..

Sajna, Index felügyelő a továbbiakban nem foglalkozhat a dolgaiddal, nem mehet utánad a Nagy Kínai Űrtúrára. Viszlát, és sok sikert a bedei úton!