2009. szeptember 24.

Re: Minden idők második legjobb vicces űrfilmje

..egy darabig megvolt a kommentek között, hol lehet megnézni a filmet, de már kimoderálták, ami nem is baj, mert kisebb volt a forgalom a szerveren. Nem torrent, meg nem warez, egyszerű videjóoldal.. Így okozzuk azt a kibaszott 30milliárd dolláros kárt a filmiparnak, brü-hü-hü (fszkalapok).. Én mindenesetre megnéztem, és tetszett, télleg jó film, ott a helye a gyűjteményben. Jó 5let volt Dél-Afrika, és jó volt a rengeteg áthallás benne, amin elmolyolhat az ember. Tele van ilyennel a film, és hálistennek nem szinkronos, szal nem kell félművelt magyar fordítók újabb ámokfutását hallgatni, hanem megvan az eredeti hang és szöveg - halleluja! nem veszett el semmi. Tetszettek a színek, és a többi finom poén, a különleges hangulat, nekem szuverén alkotásnak tűnt. Dél-Afrikáról utoljára valamelyik Halálos fegyverben hallottam, azóta sem, és ezúttal megúsztuk az amerikai himnuszt is. Igazán nagyra értékelem. Természetesen ott vannak benne a kötelező sablonok, ott kell lenni a kötelezőnek, ez alaptörvény. Azok a zsenik, akiktől csupán annyi telik, h felismerjék a sablonokat, olyanok, mint a blogszféra trolljai: azt tudják, amit ma már egy jó böngésző is (kevesebbet, mint a Gugli), és ezen tudásukkal villognak a nép előtt. Ami azt illeti, egy böngésző ma már többet tud, mint a trollok, mert az megjelöli, hol talált hibát a troll meg csak visít, h szerinte van hiba - ki nem szarja le?

A film tehát jó, érdemes megnézni moziban is.

Valamikor a filmszínház felfedezése körül keletkezett a legenda, miszerint Mr Mayer (vagy Mr Goldwin :D), mikor először látott mozit, csak annyit kérdezett: itt előre fizetnek az emberek? Azt se tudják, mit kapnak, és előre perkálják az ötven centet? Akkoriban ilyen üzlet nem létezett, és ezt Mr Mayer azonnal felfogta. Mr MMM se művészethez, se filmhez nem értett soha, kereskedő, üzletember volt. Kései utódai éppen így gondolkodnak, és persze zavarja őket, h ennek vége, az értelmesebb ember pontosan tudja, mit vesz, mielőtt bemegy a moziba. Ezt erre beárazzák 30 milliárd dolcsira - ami persze minden alapot nélkülöző orcátlan hazugság - valójában szimpla nyavalygás, de hát ez az üzletember dolga: maximalizálni a profitot, és ennek érdekében bevetni minden törvényes és félig törvényes módszert. Az etika az eladásban nem számít: miközben a szórakoztatóipar a lehető legmocskosabb eszközökkel dolgozik, sorra készülnek az émelyítő, néha még roppant "kritikus" filmek is. Visszatérő sablon az emberi méltóság, miközben éppen azt tolják seggbe a csúcsmanagerek. Ilyen ez, és nem hupilila.

Szóval ezúttal egészen elfogadható Szily véleménye (bár tudjuk, neki olyan csak pénzért van), majdnem egybeesik a valósággal: a film jó. Hogy hova tenném egy 10es listán? Még nem tudom, még csak kétszer láttam.. majd elgondolkozom rajta, és talán visszatérünk a kérdésre fél év múlva, de azt hiszem, elég jól fog szerepelni, nagyon elöl lesz, az biztos.

Update:
A film jobb, mint az Avatar.

1 megjegyzés:

  1. Tényleg jó film, kösz a linket. Azért annyit megjegyeznék(nem Mr M-G-M védelmére), hogy tulképpen bármilyen művészeti alkotás "befogadásához" előre fizetünk, sőt, jónéhány szolgáltatás esetében is, amelyek még szarabbak is lehetnek mint egy-egy film.

    VálaszTörlés