2009. december 17.

Durva

Megkérdezném ismét, bár régi dolog, miként lehetséges Magyarországon, h egy nyolc alkalommal elítélt ember támad rá egy másik emberre karddal, vagy éppen viperával? (Nem tudjuk, kard volt-e vagy vipera, mert az egyik a négyszer elítélt társnál volt.) Nem kéne ezt esetleg átgondolnia azoknak, akiknek ez a munkája, ezért kapják a fizetésüket, az a kötelességük, hogy garantálják ilyen Magyarországon nem fordulhat elő? Az ilyen hír hallatán egyetlen magyar újságírónak sem fordul meg a fejében, h ugyan, megyek, megkeresem ennek az ügynek a felelőseit, illetékeseit és megkérdem őket miképp eshet meg ilyesmi? Tisztelt bírák, törvényhozók, miniszterek, ügyészek és rendőrök, mit tesznek Önök, hogy ilyen ne legyen? Kussolnak, és a költségtérítési elszámolásaikat csinosítgatják? Értem. Törvénytervezetet készítenek arra, hogy ne is kelljen elszámolni azokkal a közpénzekkel, meg egyáltalán semmivel sem, ez meg marad így már örökre?

Miért nem kérdezi ezt meg tőlük valaki? Miért csak a szörnyülködés megy a páratlanul brutális bűncselekmények nyomán (ez amit linkeltem, meg a Cosma-gyilkosság, meg ebben az évben is volt még jó pár hasonló, ha valakit érdekel, látogasson el a kucugokhoz, mert ott gyűjtik az ilyet), aztán a hallgatás, h majd az emberek elfelejtik. Nincs idő elfelejteni, mert hetente történik egy. És senki nem von felelősségre senkit, mintha ezeknek az ügyeknek, nem lenne felelőse. Pedig van. Fizetést vesznek fel érte. Fölveszik a fizetést, és nem végzik el a munkát. Ez állítólag szintén bűncselekmény. Ja, hogy minden idejük saját bűncselekményeik elfedésére megy el.. Hmmm.. Ezért tud a Jobbik az igazságszolgáltatással kampányolni, és kedvére zsidózni, cigányozni, nem másért. Ezért ugyanazok az emberek a felelősek, akik az előbbiekért is.

Úgy döntöttem, itt elvágom a cuccot, folytatás és anyázás a hajtás után..

Nyilatkozzék tehát a törvényhozó, a bíró, az ügyész, a rendőr, hogyan lehetséges az, hogy valaki nyolc alkalommal volt büntetve, és megint rátámadhat embertársára? Hogy lehet az ilyen egyáltalán szabadlábon? Ki engedte ki? Ki a felelőse annak, hogy újra és újra visszamehetett a társadalomba, minden alkalommal újabb lehetőséget kapott, hogy embertársának ártson, és ezt minden alkalommal meg is tette. Lehetőséget kapott újabb bűncselekmény elkövetésére, aminek megtörténte senkit nem lephet meg, sőt nyilván az lett volna a meglepetés, ha nem így történik. Ezért pedig valaki felelős. Szerintem a legkevésbé a rendőr, akinek gyakorlatilag semmit nem adnak, amivel dolgozhatna, szóval hülyeség a rendőrökön számon kérni, azok már egyszer elkapták - pontosabban nyolcszor kapták el.. Nyilatkozzanak az illetékesek,

  • mit szándékoznak tenni, hogy ehhez hasonló soha többé ne fordulhasson elő Magyarországon?
  • milyen határidővel tudják vállalni, hogy a tervezett intézkedéseket életbe lépnek?
  • és mikor fogjuk tapasztalni az eredményeket?

Esetleg nem látnak erre lehetőséget, ezért lemondanak, és átadják a helyüket olyannak, akinek van ötlete, hogyan kell egy működő rendszert felépíteni? Csak ennyit kérdeznék. Konkrét kérdés, addig kell feltenni újra és újra, míg konkrét válaszokat nem kapunk. Kitartás kérdése az egész.

Erőszakos bűncselekményért elsőre felfüggesztett, másodjára letöltendő, újabb balhé, még egy letöltendő, de az már jó hosszú, és azután már csak feltételesen jöhet ki, utána pedig már úgy sem. Kipontozódott. Szigorú felügyelet és napirend mellett fogja leélni az életét. Ez lenne a tiszta, és sok baja senkinek nem lehet a dologgal, mert egy rablás az nem lehet "megélhetési" cselekmény - a lopás esetleg az, de amikor valaki egy másik emberre támad, az nem. Soha nem volt, és soha ne legyen. Miért nincs ez minden egyes erőszakos bűncselekmény esetében így? Az olyan ember, aki egy ilyen hosszú (a kiszabott büntetések miatt ez legalább tíz évig tart akkor is, ha rögtön szabadulás után megcsinálja a következő balhét) procedúra után sem képes normális életre, az potenciális veszélyt jelent a környezetére, az ilyen pedig nem élhet felügyelet nélkül. Ez egyértelmű, nem?

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy ezzel megoldódna minden probléma, de az olyan hírek, hogy többszörösen büntetett elkövető ismét embertársára támadt, azok egyszer és mindenkorra eltűnnének. Olyan többé nem lenne, mert ilyen ember egyszerűen nem lenne szabadlábon. A borsodi "cigányvajda" azt mondta, terminátorok jönnek ki a sittről.. Nos terminátorokkal lenne tele a sitt, mert nem jönnének többé ki onnan. Etetni kell őket? Termeljék meg, amit megesznek, erre a lehetőséget biztosítani kell számukra. Lehet saját kukoricaföldjük, és ehetnek puliszkát, amennyi beléjük fér, a fölösleget meg elcserélhetik olyan börtönökkel, ahol pl. tehenészet van. És minden cellába kamerát.. bizony ám! És ekkor otthon az anyukák majd azt mesélik a kis reménybeli terminátoroknak, hogy ne legyél te terminátor kicsifiam, mert a Józsi bácsi is az volt, meg a Feri bácsi is, meg a Roli bácsi, meg a Nándi bácsi, aztán én meg most nevelhetlek egyedül, mert a két bátyád is intézetben van már, és soha ezek nem lesznek már szabad emberek, soha ebben az életben, csak te maradtál énnekem egyedül, hát ne legyél te terminátor, mert a szívem megszakad, és egyedül halok meg magamban.. Milyen szép, nevetős, fiatal legények voltak mind, meg szép szál legények még most is, de már harmincévesen örökre börtönbe vonultak, mert nem fértek a bőrükben, és most már soha nem szabadulnak onnan, ott fognak meghalni a rácsok mögött, milyen kár értük..

Tudom ma is tipikus történet, hogy három fiúból három ül, és én nevelem egyedül az unokákat, de hát ez ugye nem megfelelő körülmény a gyermeknevelésre, szal ezeknek a gyerekek már régen állami gondozásban, vagy nevelőszülőknél lenne a helye. Miért nincsenek ott? Ebben a dologban mindenkinek megvan a maga szerepe, mindenki felelős azért, hogy ez így van. Igen, felelős az újságíró, aki mindenféle szart össze-vissza firkál, de nem kérdez rá közvetlenül a felelősöknél, mit tesznek? Miért lehet ez így? Felelős a szerkesztő, és a főszerkesztő is, hogy ez megtörténhet, és minden így van még mindig. És felelős maga a társadalom, mert nem teszi tisztába a dolgot: először van a közbiztonság és utána jönnek az egyén jogai. Először meg kell teremteni a nyugalmat és a rendet, utána lehet nekiállni osztogatni a jogokat.

Senki nem kérdez semmit, csak a jobbik fröcsög, amit nem szégyell (és persze semmit nem szégyell), és így joggal fröcsöghet is, teljességgel igaza van abban, h a vidéki emberek magukra maradtak a problémájukkal, már vagy tíz-tizenöt éve B-osztályú állampolgárok lettek, és vidéken kilátástalan, embertelen állapotok uralkodnak, és mindenki szarik rá, az állam ugyanis nem látja el a feladatát. Ez így szó szerint igaz. Igaz az is, h akik ebben felelősök, azok hazaárulás szintű hanyagságot, szándékos károkozást követtek el, méghozzá folytatólagosan, évek óta. Az is igaz, h ennek véget kell vetni még ma.

Az ostoba, rosszindulatú hazugság, és gyáva, primitív gyűlöletkeltés, h mindez a cigányok vagy a zsidók, vagy bőrszín vagy vallás alapján meghatározható embercsoportok munkája lenne. A kialakult helyzet az ősi magyar lustaság, úrhatnámkodás, széthúzás meg több hasonló eredménye, némi KGB-s ráhatással (Moszkva pénze nélkül nyilván nem lenne ilyen sarkos a dolog), és nem is annyira lényeges. A lényeges az, h véget kell ennek vetni. Menni kell kérdezni, kotorászni kell, és szépen leírni, publikálni a válaszokat. Azt is, amikor nincsen válasz. El kell jutni odáig, h egy őszödi-beszéd után mondjon le, aki elmondta. Nem lényeges, hol mondta el, nyilvánosan, vagy egy vacsorán, pár pohár pezsgő után, meg hogy csúnyán beszélt Magyarországról, hanem az érdekes, hogy azt mondta, elcsalták a választásokat. Na most a csaló az ugye lemond, amikor lebukik, és az elcsalt választásokat meg kell ismételni. Nem mondott le - csalt, hazudott tovább, mert csak ezt tudja, és hazudik most is, és megpróbálja elkerülni a felelősségre vonást. Jó lenne, ha nem sikerülne neki. Jó lenne, ha először a szavazók büntetnének, és az msz(m)p jövő tavasszal alig érné el a 10%-ot, de merem remélni, hogy Magyarországon most már soha többé nem lesz 10% fölött a volt állampárt. A magyar baloldalnak négy éve van, hogy létrehozzon egy önálló pártot. Nem szdsz, nem msz(m)p, hanem független magyar baloldali párt. Az kell. És merem remélni, h a Fidesz meg teszi, ami a kötelessége, bár igazán, őszintén ebben nem hiszek.

Magyarországon tizenéves füveseket fenyegetnek hét-nyolc év börtönnel, miközben hétről hétre erőszakos bűnözőket szabadítanak rá a társadalomra? Hát normáááális? Szociomókusok nyilatkoznak az ügyben. Legközelebb agromókust kérdezzenek, biztosan annak is van pár jó ötlete, utána meg egy csillagászt, esetleg atomfizikust, vagy csillést. Végül a havas segítségével majd Molnár Anikó megmutatja hova fektettek bele újabb adag trutyit.. Egyetlen olyan minisztert, vagy bírát nem hallottam még nyilatkozni az ügyben, akinek ez a munkája. Kérdezni sem hallottam, hogy megkérdezték volna őket. Egyáltalán, huszad rangú ügynek tűnik.. Itt, ahol élek, amikor valaki lövöldözött az iskolában, erre öt hétig másról sem beszéltek, reggel, délben, este az volt terítéken, vajon megfelelő-e az iskolák biztonsági szintje, hogyan kaphatott a fickó fegyvert, rendben van-e az a szabályzás, mi ebben az ügyben a rendőrség, az iskolaorvos, a társadalom, a kormány meg mindenki más felelőssége? Törvénymódosítás jött. Új szabályokat léptettek életbe. Magyarországon ezzel szemben mi van? Molnár Anikó bemutatja, h már nem is olyan kék, ahová pumpálták a trutyit, a Bede meg ír valami ökörséget, aztán a Tóta pakol alá még két szeneslapát szellemi hulladékot. Ennyi.

Lenne megoldás, csak igazán nem keresi senki sem. Ej, ráérünk arra még..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése