2009. december 23.

Orbán vérzik

Orbán Viktor kiállt, és elmondta, szerinte, hogyan néz ki a jelenlegi helyzet, és a beszéd lapos volt, ügyefogyott öööés kínos. Azért rajongói tapsoltak neki, vagyis inkább olyan érzésem volt, h a híveknek közben Al Bundit vetítettek, és annak tapsoltak. Ebben semmi különös, az ember ásít, átkapcsol az EuroSport-ra, hoz magának sört meg csipszet - mármint ha különösebben nem érinti a dolog, ahogy Index felügyelőt nem érinti. A legkomolyabb észrevétel kedvenc felügyelőnk részéről annyi, hogy a jobbik zászlajára "gyűlölet" van írva, nem "erőszak". Tisztelt pártelnök úr beszédírója ezt (is) rosszul olvasta, vagy önzőn ferdített, ahogy tetszik. Úgy tűnik a beszédíró szintén Al Bundit nézett egész este, majd éjfél felé gyorsan összecsapta ezt a szart, amit Viktor szájába adtak. Feltűnő, hogy míg a többi párt zászlaján azért valami üzenetet véltek látni, addig a Fityisz zászlón egy neonreklám szövege van, valami mosóporos dobozról, vagy tamponreklámból ollózva - szigorúan  a hetvenes évekből: hókusz-pókusz! Na ez azért már szembeszökő, eléri az ingerküszöböt. Kezd rohadtul unalmas lenni, hogy reklámosok építik a Fidesz egyre kevésbé emberi arcát. Olyan reklámosok, akik a piacon évtizedek óta érvényesülő kontraszelekció nyomán még megmaradtak a szakmában, vagyis az alja. Az a réteg, ami teljességgel nélkülözi a fantáziát, az ötletességet, és gyakorlatilag a megrendelő által sikeresnek vélt nyugati reklámok ellopására szakosodott, abban jeleskedik. Beérett a gyümölcs. (Szerettem volna ide linkelni egy blogbejegyzést, de annyira nehézkes keresni a blog.hu-n, h inkább ünnepélyesen lemondtam róla, úgy is lassan aktualitását veszti ez az egész duma.. - mármint dehogy is veszti aktualitását, sajnos szemmel láthatóan soha nem veszti aktualitását..)

Tehát segítek Viktornak, mert nem megy neki öööaz olvasás: az msz(m)p zászlajára az van írva: "lopunk, hazudunk tovább!" Az szdsz zászlaján: "falazunk!" Az MDF zászlóra az van írva, "nekünk is hagyjatok!" Viktor vmi Bokros-csomagot olvas rajta, de szerintem ez leginkább azért van, mert pár nagyon kínos poént mindenképpen szeretett volna elsütni, úgy gondolta, a Szeszélyes Évszakok megszűntével legfőbb feladata pótolni a műsort. Esetleg valaki azt mondta neki valamikor régen, h a politikus lehet vicces is, és az jót tesz az indexének. Kár, hogy Viktornak pokoli a humora, szövegíróinak meg dettó, itt is érvényesül az oly általános senki-nem-lehet-okosabb-a-megrendelőnél elv, ami tudjuk, hova vezet.

Lényegesen kellemetlenebb, hogy miután az msz(m)p gyurcsánnyal kiütötte magát, most áll a zászló a Fidesznek, gyakorlatilag ellenfél nélkül futhatja meg a következő négy évet. Ez alapján a beszéd alapján az valószínűsíthető, hogy áll a zászló a fityisznek, ha a kormányzást, és Magyarországot nézzük, mert ebből a beszédből az jön le, h nem kormányzás lesz, hanem négy év Szeszélyes Évszakok: egy nagy fityisz mindenkinek. Ugyanis nem úgy kerül a Fidesz hatalomra, hogy az ehhez való jogot kiharcolta volna magának, hanem ellenfél nélkül, jobb híján, ez maradt alapon lesz kormányzó párt, éppen ahogy a széjjelcsalt közbeszerzéseken már megszoktuk: nincsen más. Na most Viktor ezt megpróbálja győzelemnek beállítani. Most jutunk el oda, hogy miközben ferike leszólózta saját csapatát, de saját magát is a pályáról, az időközben szotyizásba-tökmagolásba belezsibbadt ellenfél hazament, lefürdött, megetette a jószágot, aszt visszajött a stadionba és most egyedül áll a pályán. Van még húsz perc a meccsből, és a játékosok ütemesen tapsolnak Viktornak, aki hat méterről bevágja! Teccikérteni.. Nincs meccs. A nézők réges-régen hazamentek. Most azért izgulunk, vajon Viktor hat méterről eltalálja-e a 7,32 méteres kaput, és vajon képes lesz-e tízből tízszer betalálni, esetleg rúg pár kapufát, fölét és mellét is. Nagyon izgulunk. Mutassam, hogy izgulunk? Így e!

Pontosan tudjuk, fog rúgni, fölét is, mellét is, még azt is tudjuk, h a földbe is fog rúgni akkorát, majd eltörik a lába, és ezért ápolni kell majd. Csak azt nem tudjuk, mikor, milyen sorrendben fog ez bekövetkezni.

Orbán kijelenti: "világszerte csúfosan megbukott neoliberális maszlag". Na ez már a régi Viktor, bemutatja, nem csak ferkó a nagy víziós-dumás, ő is tud komoly arccal ökörséget mondani, tehetsége nem kopott nyolc év alatt semmit sem. Obama korszakának kellős közepén Viktor, a látnok, konzervatív fordulatról beszél. Én csak azt nem értem, miért nem szól ennek a fasznak senki, h Obama Demokrata. Liberális. Épp most lett az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Az USA nem Sárszentágota alsó. Felcsúton a pinyóban erről nem tudósítottak? Palik László és Knézi Jenő jut eszembe. "Damon Hill előzékenyen elengedi.. Hováááá lett Damon Hill?!"

Igaz, talán még mindenki emlékszik, ugyanilyen eltökélt arccal mondta Viktor, hogy ő soha nem hazudik. Az egészben pedig az a legviccesebb, hogy éppen leporolásról beszélt az előbb a szentem..  Kulcsmondat: "nem szeretnek, vagy nem tudnak tanulni, ezt nehéz eldönteni". Kőbe kéne vésni. Orbán Viktor beszéde alapján nagyon úgy tűnik, a Fidesz semmit nem tanult, ott kívánják folytatni, ahol 2002-ben a bukáskor abbahagyták. Nincs program. Amit kiszivárogtattak az még rosszabb, mint ha egyáltalán nem is lenne: osztozkodnak a helyeken. Annyit ígérnek, "mi majd másképp csináljuk". Hókusz-pókusz, a másképp az biztos. Engem azonban leginkább az érdekelne, hogy egyáltalán csinálják, mert eddig sehogy nem csinálták, eddig loptak csinálás helyett, a lopást csinálták, és ezek is csak helyezkednek, porolják lefelé a kanalakat, és program helyett az msz(m)p-t meg a többi döglött pártot rugdossák, mint régen. Nem tűnt fel, hogy nincs senki a stadionban, csak a tizenhárom B-középes őrjöng, de azok is elvannak mostanság magukban, mert kormányozni készülnek azok is. Súgnak-búgnak. Nem kérdeztem, kijelentettem: nem vették észre.

Viktor hiszi, hogy lesz közbiztonság, lesz közegészségügy, hiszi, hogy lesz egymillió új munkahely.. "Együtt az emberekkel" - ez van az ő zászlajukon. Csakhogy az emberek közben hazamentek. "A párttal, a néppel! Éljen a Szovjet és a Magyar nép örök és megbonthatatlan baráccsága!" Tegyél le.. Aszondja, "ez maga a változás". Hol? Ha ennyi a változás, az kurva kevés lesz.. Beugranak az emberek Felcsútra aszt egyenként elbeszélgetsz mindegyikkel, és akkor lesz közegészségügy, meg közbiztonság és megszűnik a korrupció? Eszet töltesz a Mikola fejébe tőőcséren? Ráolvasol? Ez maga az ősrégi hazudozás, kedves barátom, szájkarate, tamponreklám neonból, minden hófehérre mosva, a zsír magától takarodik az edényekről, a vér kék színűvé lesz, és mindenki mosolyog, ha-ha! Mert az úgy van. Megnézzük a Fideszes önkormányzatok munkáját - látjuk-e a változást? Látjuk. Sajnos látjuk, ott döglesztik a szomszéd tehenét ezerrel. Kit nézel hülyének, kedves barátom?

Pontosítsuk tehát a Fidesz zászlóra az van írva: "Mennyország, MOST csak 9,99!" Rég hallottam már ennyire ostoba beszédet.. A nagy hiba ott van, hogy mi nem bravúrokat várunk, hanem futballt. Nem botrányokat, hanem focit. Amíg az nincs, közönség sem lesz, hiába állítanak tizenkét méteres keresztet egy tízméteres Turul hátába a pálya közepén: focit akarunk látni, nem ezt, kedves barárom. Az ország nem áll, kedves barátom. Hazament, sört kerített, csipszet, kényelmesen elnyújtózott és átkapcsolt az EuroSport-ra, kedves barátom..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése