2010. április 27.

2010, Magyarország

Igen, megvolt a cirkusz, integettek a bohócok, most jönnek a fránya hétköznapok és természetesen nem más jön, mint ami eléggé látszott már előre, és ami, úgy tűnik, Párizsból vagy Helsinkiből jobban látszik, mint Budapestről. Pesten nagy a köd mint még mindig.

Egyébként Helsinkiben elég visszafogottan kommentálták a dolgot, mondhatnánk, nem volt képes felolvasztani az itteni sajtót a hír. Egyetlen olvasói megjegyzést olvastam csak az eredménnyel kapcsolatban, ami elérné az indexes bulvár szintjét: "felkészülhetünk egy újabb menekülthullámra.."

Még az is világos, miért látszik ez olyan szarul Budapestről azon túl, h természetesen választás előtt és alatt csúcsra járatták a ködgépeket: Párizsban mindegy, Helsinkinek mindegy, Budapestnek, Magyarországnak kéne NAGYON, h végre normális időszak jöjjön. Ehhez viszont normális kormányra lenne szükség, és Orbán Viktor kormánya szinte borítékolhatóan nem lesz az. Ez pedig nem jó hír.

Bizony, többek között a francia lapok kajánul, és kicsit sem alaptalanul arról beszéltek, Orbán kivárta (kibekkelte) míg visszakapja szeretett koronáját. A Fidesz ugyanis azon kívül, h nyolc évig bomlasztott és szinte lehetetlenné tette a parlamenti munkát, semmit nem tett a kétharmadért. Mármint semmi olyat, ami a közösségnek jó lett volna. Orbán Viktor megszilárdította a hatalmát - ennyi történt részükről, meg kijártak duzzogni a kantinba. Ez volt a munkájuk, valamint az elvárt időközönként lábat csókoltak a főnöknek, ez pedig most majd pozíciót jelent. Ez amolyan polgári-konzervatív munkastílus, ismerős a világ más részein is.
Már előkerült egy pár dolog, ami valójában érdekli őket, mármint érdekli a kereszténydemokratákat (mert Viktort csak a hatalom érdekli), akik végre szintén elkezdhetnek törvényeket fabrikálni. Jó ideje nem vagyok házas, és nem vagyok homoszexuális sem és lassan két éve nem szívtam el egy rendes spanglit, mert nincs kedvem utánajárni, de nagyon az a véleményem, h egyáltalán semmi köze nincs ahhoz semmiféle politikus-majomnak, sem semmiféle államnak, ki kivel él élettársi kapcsolatban. Például. Semmi. Ha robottal akarok élettársi kapcsolatban élni, az is a magánügyem, és ha a kutyámra akarom hagyni a teljes vagyonomat, akkor a kutyámé lesz. Nem élek már Magyarországon, és nem is szándékozom visszaköltözni, de ha ilyen otromba, középkori, törvényeket akarnak most a kétharmaddal meghozni, hát nagyon-nagyon örülök, h nem élek ott, és nem vagyok szarrágó, szenteskedő seggfejek játékszere sem én, sem egyetlen utódom, vagy olyan lény, akikért felelősséggel tartozom.

Erre előjön a Tóta és azt tartja a legfontosabbnak leírni: az lenne a kívánatos, ha az msz(m)p megmaradna váltópártnak. Egyáltalán nem látom, hol lenne ez kívánatos, és kinek. Mondjuk ő azért elmondja ezt is, ugyanis egyetlen n-betű elég a többesszám harmadik személyt többes szám elsőre módosítani.. BINGÓ!
A Fidesz a fent emlegetett törvényekkel, kommunikációval éppen úgy el fogja veszíteni a támogatottságát, ahogy 1998 és 2002 között, igaz, most arra játszanak, h majd a kereszténydemokratákkal vitetik el a balhét, ahogy akkor elvitették a kisgazdákkal, a Kubatov-kommandó meg majd tudja, kik a komcsik. Tehát szinte biztosra lehet venni, h a legocsmányabb dolgokat az agysérült (de megbízható) kndp-sektől kell majd várni. Ugyanis nagyon úgy néz ki, ez a régi-új bagázs sem képes többre. A Fidesz vagy hallgat, vagy megy a régi lemez: a XXI. században még mindig valami vallásra, istenre, koronára hivatkozva, merőben hűbérúri módon turkálnának az emberek magánéletében. Ez az, amit nem tudnak elhagyni: a turkálás.

Namost, amennyiben Tóta úr arra gondol, h majd a támogatottság nélküli Fidesz helyére jó lesz, ha a már megszokott msz(m)p fog visszaállni, akkor világos, csak azért mondhat ilyet, mert neki személyesen ez lenne az érdeke. Más szempontból az lenne a jó, ha egy megerősödött, új baloldal (ismétlem baloldal, és nem posztemeszempés-kisztitkáros valami) venné át 2014-ben a hatalmat. Mondjuk liberális-zöldek és egy esetleg szakszervezeti alapú szocdem csapat koalíciója, a magyar szocialista munkáspárt és egyéb múmiák nélkül. Sőt az is megfelelne, ha a megtépázott fidesz akár az LMP-vel koalícióban tudná folytatni, ennek azonban valószínűleg feltétele, h négy év alatt felmutassanak valami készséget az éppeszű kormányzásra, ez viszont a kndp-vel párban, valljuk be, igen nehézkes. Mindenesetre előremutató lenne, bár Nagy Viktorral az élen pillanatnyilag tényleg nehezen tudom elképzelni..

Ha bele tetszenek gondolni, nyolc évig a parlamentben fityiszék csak turkáltak, a Kubatov gyerek is arra volt büszke, h előtúrta, név szerint, kik azok a komcsik, akik nem a Fideszre szavaztak. Aztán várt a csontra.. Annyira biztos volt a dolgában, h még viccelődni is mert a Szeretett Vezér személyével. Csak sajnos a dolog (mily meglepő - mármint annak, aki korábban nem vágta le, milyen kitűnő titkosszolgálati infói vannak a jobbiknak) - kiszivárgott. A csont elmaradt, fülhúzás lett. És tisztogatás.

Ritkán mutatkozik meg ennyire meztelenül a valódi természet. Közepesen értelmes ember ennél jóval kevesebből is össze tudja rakni, mi várható egy ilyen párttól. Mély hallgatás, és sunyi tisztogatások. Bizony, éppen ezt csinálják, ugyanis a programjuk egyetlen pontja a hatalom megszerzése, megtartása és elosztása saját hűséges embereik között. Ez Orbán Viktor képe a világról, de csak azért, mert egyedül nem képes egyszerre minden helyen jelen lenni - bár ugye még emlékszünk, szeretett vezetőnk (ki egyszerűen nem képes hazudni) jó előre szólt, csupán napi négy órát szándékozik aludni az elkövetkező négy évben. Igen, ebben a képben meglátjuk azt az Orbán Viktort, akit a nyugati lapok is megmutattak: a mélyen csalódott, sértett, majdhogynem szipogó Viktorkát, akit 2002-ben pöcsön rúgtak az állhatatlan, csúnya választók. Na, ő kapott most kétharmadot, tehát ne legyenek illúzióink.

Szerintem meg ne turkáljanak. És páran így vannak még ezzel rajtam kívül is. Előre látható, h 2014-ben a jobbik jó esélyekkel fog indulni a választásokon. Nem sok mást kell tenniük, mint hallgatni (mármint sokkal visszafogottabban zsidózni és cigányozni), mert a szélsőségeseknek kevés lesz, amit a Fidesz kínál, a normális embereknek meg túlontúl sok.

Majd tessenek 2014-ben újraolvasni ezeket a szavakat. És nem kell ehhez jósnak lenni. Éppen ez történt a múltkor is, és csak annyit kell látni, semmi nem változott azóta.

Ettől azonban még nem kellenek az msz(m)p vagy szdsz-es szájjaldemokraták, akik csak lopni tudnak meg időnként a Tóta-féléknek leosztani egy-egy zaftosabb falatot. Valódi demokraták kellenének, erre pedig jó kísérlet lesz az LMP működése, bár jelenleg úgy tűnik, az LMP megértéséhez kicsit több sütnivaló kell, mint ami ma Magyarországon nagy tömegek zsebében megvan.

Ez azt jelenti, húsz év teljes, szellemtelen rombolása nem csak az utcaképben mutatkozik meg, hanem az emberi fejekben is. És persze, miért ne mutatkozna? Miért lenne a szellem védettebb, mint az utcakép, vagy a természeti környezet? A Tóta mostani msz(m)p-zése éppen olyan környezetszennyezés, mint a kis ötpercesei voltak, meg az, ahogy az indexnél a kijelölt akárki a blogsávba válogatja a címlapos írásokat: szemét. Korábban is írtam már: egyetlen indexes újságírónak nincsen joga maónikasózni, amikor ugyan azt csinálja a cég, aminek dolgozik. Csak tükörbe kéne néznie, aztán pirulni kissé, ha képes lenne ilyesmire.

Igen, a Juxtapoz-ról szerettem volna írni, h milyen jó kiállítások vannak már megint, nem akartam politizálni már megint, de a reggeli kábé mellé átfutottam azt a bizonyos jobb szélit az indexnek, és ez lett belőle..

1 megjegyzés:

  1. Az LMP-s Tordai Bence csúnyán lebőgött a XIII. kerületi második fordulóban - hallgaólagosan besegített Szanyi Tibornak. Ha nem mond le listás helyéről azzal azt bizonyítja, hogy direkt segítetette Szanyit. Nem jött be az LMP agresszív plakátolása, és a kerületiek nem csípték, hogy az LMP végül semmi helyi dolgot nem vetett fel - sőt a politikában igen tájékozatlannak tüntek.

    VálaszTörlés