2010. október 11.

Itt a piros, hol a piros?

"De hát vörösiszap-tározó Magyarországon még nem lyukadt ki soha; ennél több esőtől sem, nem volt olyan műszer, ami két nap csapadék után szirénázni kezd, hogy futás gátat erősíteni. Majd most lesz." - írja a Tóta (kiemelés s.k.). Nem lesz. A cég kell, nem a zaft. Lesznek nyilatkozatok, lesz sok melldöngetés, bukfenc és szemmeresztgetés, emlékmű, emlékfalu, miatyánk, végül elveszik és elosztják a céget maguk között. ("A MAL európai piaci részesedése 12 %, a világpiacon 4 %" - ez az, ami  kell.) Itt a piros, hol a piros? Nyolc év alatt megéhezik az ember, nincs megállás, minden kell. Nem ragozom, lejárt lemez, én már unom.
FRISSÍTÉS:
Az elmúlt időben leginkább azon gondolkodtam el, hogyan lehetséges, h két ilyen olcsó ripacs kerülhetett a felszínre, mint amilyen a gyurcsány volt, meg ez a viktor. Ezt dobta fel a … matéria? Ez a legjobb anyag? A java? Elég brutális. Orbán alakítása ugyanis leginkább csupán gyogyiferi vasútikatasztrófás gusztustalanságához mérhető:
Kérem, kapcsol jaki...
Érdekes megfigyelni, h az ilyen ócskaságok akkor jönnek, amikor az adott ripacs politukus mókus felkapaszkodott manó gondolatai egészen máshol járnak. Mondjuk azon, h itt a lehetőség nagyot szakítani, el kell kapni, nem szabad elereszteni, hatalmas biznyic a földgáz timföld, irgalmatlan nagyot lehet vele szakítani, nem szabad engedni, h kicsússzon a kézből.
Kérem, kapcsoj jaki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése