2010. október 31.

Re: A törvény előtt mindenki egyenlő?

Bizony, kedves Kvaszticsom, a törvény előtt mindenki egy ló.
"A két eset szerintem elég hasonló (már ha nem vesszük figyelembe, hogy a miskolci alig pár héttel a tatárszentgyörgyi gyilkosságok után történt, tehát egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy irreális volt a cigányok félelme)." - A két eset kicsit talán hasonló, az egyik egy tüntetés, a másik egy etnikai indíttatású önbíráskodásra való előkészület, méghozzá felfegyverkezve, nem sokkal a tatárszentgyörgyi gyilkosságok és Szögi Lajos meglincselése, valamint néhány egyéb lincselési kísérlet után, amikor is az indíték rendre vélt fenyegetés volt, az eredmény azonban valós erőszak, önbíráskodás, egy esetben különös kegyetlenséggel elkövetett brutális gyilkosság, több esetben testi sértés, garázdaság, satöbbi: Elterjedt a hír, h a kislány meghalt, ezért akkor a saját lányai szeme láttára agyonverték-taposták, meglincselték az apját. Hát nem. Az eset Magyarországon történt, ahol nem valami "vajda" szolgáltat igazságot, sem egy kapákkal, kaszával, fejszével, vasvillával hadonászó, óbégató csürhe még vidéken sem, hanem bíróság. A megelőző időszakban több gépkocsi és teherautó sofőrjére is rátámadtak csoportosan, felfegyverkezve, több esetben a rendőröket is csak az erősítés mentette meg. Nos, ez nem állapot.
Horváth Aladár nyögdécselése, hümmögése, h "de hát ezt a törvényt a cigányok érdekében hozták, most meg ellenük használják fel", elég vicces. Milyen törvény az, amelyik csak az egyik etnikumra vonatkozik, a másikra nem?  Horváth Aladár okoskodása, miszerint "ez az ítélet azt mondja ki, hogy ebben az országban cigányok vannak és magyarok vannak", pedig a cigány is magyar, elég szánalmas és sajnos röhejes is. Ugyanis, ha egy magyar ember kiemelten nagyobb büntetést kap, amikor bebizonyosodik, h az általa elkövetett bűncselekmény indítéka etnikai volt, mert törvény szerint ez így van, akkor a cigány magyaremberre ez miért ne vonatkozna éppen úgy? Tudna mondani esetleg Horváth Aladár erre egy indokot? Ő ilyenkor nem magyar? Őt ilyenkor más elbánás illetné, mint a többi magyart? Úgy tűnik, Horváth Aladárnak még szoknia kell az új helyzetet, h a törvény egyformán vonatkozik magyar-magyarra, tót-magyarra, szerb-magyarra, görög-magyarra, sváb-magyarra, palesztin-magyarra, szír-magyarra, zsidó-magyarra, örmény-magyarra, török-magyarra, kínai-magyarra, vietnámi-magyarra, afgán-magyarra, togói-magyarra, de még a cigány-magyarra is. Nem ártana tehát az ítéleteket a rasszista indítékból, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett ítéletekkel összehasonlítani, ha már az szerepel a bíróság indoklásában, keziccsókolom, és mint kiderül, úgy egyáltalán nem kirívóak.
"Többször elhangzott, hogy a vádlottak támadásra, összecsapásra készültek. De ez nem igaz." - próbálja csavarni a szót az ügyvéd, csak hát sajnos az van, h aki összecsapásra készül, az nem attól függ, h helyileg hol van, hanem attól, h felfegyverkezik-e vagy sem. Tecciktudni? Mert ha lemegyek a kocsmába, akkor esetleg szórakozni megyek, de esetleg viszek magammal bikacsököt is, és akkor talán a Sanyit nevelni megyek a kocsmába szórakozni. Mindenesetre a bikacsök jelenléte elég erősen arra utal, h összecsapásra készülök, nem? Tényleg olyan nehéz ezt fölfogni? Persze lehet, h puszta véletlenségből viszek magammal bikacsököt, és a Sanyi is csak külső körülmények megmagyarázhatatlan összejátszása révén kerül a fejével éppen oda, ahol a bikacsök is van egy adott pillanatban, ez mind lehetséges, csupán attól függ, mit fizetsz. Én úgy másfél milláért már nagyon is el tudom képzelni. Az ügyvédúr mennyit kapott?
Horváth Aladár köztudottan ebből él, szal azt meg sem kérdezem.
Ha már az idézeteknél tartunk: "Az egész támadás amikor történt, akkor azt kiabálták többen, büdös magyarok üssétek őket." Ez elkerülte annak is a figyelmét, aki az idex videóhoz írta az összekötő szöveget, ő ugyanis egyetlen eldobott botról beszél..
Ami az index videósának viszont feltűnt: nem tudom, ki volt az a fogalmazásgátlós, beszédzavaros, szétszolizott maca, aki az ítéletet indokolta, de nem értem, miért nem a bíró olvasta föl az ítéletet, és az indoklást, az talán hitelesebb lett volna, ha nem a titkárnőjét, vagy valami gyakornokot küld maga helyett: "Mindez azt támasztja alá, hogy.. nem.. ööö.. mindegy... tehát a magyarok ellen irányult ez a cselekmény." … "Megálpította a bíróság, hogy... a... ez a... … magyar... nemzet... ellen... ööö... magyar lakosság körébe tartozó csoportok ellen irányult ez a cselekmény." Vagy lehet, h ez a nyögdécselős volt a bíró? Ilyen alacsonyan van már az elsőfok?
A Kvasztics azt írja, érdemes megnézni az index videóját, én azt mondom, nem érdemes, az indexvideó állandóan laggol, lassú, mint az ecetes éticsiga, akad, lefagy, fos. Teljesen érthetetlen, miért nem a Utubin nyit magának saját csatornát az index, vagy kéri meg a T-Mobil-t, h szorítsanak helyet az index-videóknak az origón.. Addig nézzük inkább ezt:
Éjjen 'gusztus huszadika!

2 megjegyzés:

  1.  Örömteli ítélet született a miskolci "Halál a magyarokra"-támadás tetteseinek perében: összesen 41 év letöltendő börtön- illetve fegyházbüntetést kaptak elsőfokon. Egyrészt üdvözítő, mert a rengeteg felmentéssel/felfüggesztettel végződő...

    VálaszTörlés
  2. @Track back: én nem neveznék egyetlen ítéletet sem "örömtelinek" soha.

    VálaszTörlés