2009. október 8.

ReE?

..mondjuk, ha az ember jobban belegondol, logikus mindez, valahol kegyetlenül logikus: sem az intermédia, sem a pécsi pöcs, sem a máv, nem kereskedelemből szerzi a jövedelmét. Mind-mind bejáratott bizniszekben úszkál, előre lezsírozott üzletekből csipeget. Egyáltalán és kicsit sem zavarja, ha behánynak tőle az emberek, nem érinti, ha tönkre vág egy városrészt, vagy egy várost, vagy egy egész országot, nem ők a biznisz a számukra. Műveltség, kultúra meg a többi ilyen baromság sehol nem érinti, sehol nem befolyásolja a döntéseiket. Semmi nem befolyásolja, hiszen egy fityinggel sem lesz emiatt kevesebb a pénze sem a cégnek, sem az alkalmazottnak.

Amikor az index elszabadult ügyvédei nekiestek annak a szerencsétlen bloggernek, hálistennek lejárt valamelyik írni-olvasni tudó okostojás szabadsága, és a Szily gyorsan "bocsánatot is kért" a maga nyegle módján - vagyis előkelően úgy tett, mint-aki-bocsánatot-kér, de legalább valami gesztus volt, a kutyákat meg bezavarták a szobába ejtőzni. Mintha Pécsett is úgy döntöttek volna, leállítják a hülyét.. Nem tom, a máv-nál felfogta-e valaki, hogyan viszonyul ez a dolog olyan misztikus bigyókhoz, mint műveltség, meg kultúra, de hát mióta várja el az ember, h a vasutas 10tába' legyen ilyenekkel? Talán a mai napig nem akadt ilyen máv dolgozó, ahogy az intermédiánál sincs alkalmazásban egy sem.. - teccik érteni, hová szeretnék kilukadni?

  • Miért és mennyiért ad bérbe Budapest hirdetési felületet egy olyan vállalkozásnak, ahol nem alkalmaznak egyetlen civilizált munkatársat vezető beosztásban?
  • Miért ad ilyen cégnek profitszerzési lehetőséget egy közösség? Szereti magát bántani? Arra gerjed?
  • Hogyan engedheti meg magának a város azt a luxust, hogy senki nem parancsolja vissza a kutyákat?
  • És végül: mit képzelnek, hova vezet ez az út? Milyen eredményeket várnak ettől? Profitot? Oszt milyen profitot, keziccsókolomSzalacsinéni? Atomelleni profitot? Oszt jól ellik az atom?
  • E.

Zene: ... pillanat..

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése