2009. november 24.

Mouuu..

Ha már Bedével megvoltunk, akkor jöjjön is a Sokkoló Divat! leginkább barbie-fantasy-gügyögés nyelvezetű, mostanában rendszeresen címlapos, tehát index-közelinek mondható blogja. Bede ugye nem egy észkombájn, ezt tudjuk, ám saját magát azért nagyjából, reszketősen képes valahogy kifogalmazni; míg ez a vélhetően igen fiatalka nőnemű lény, aki különleges nyelvi akrobatikával, vibráló képzavarokkal sokkol leginkább, elegánsan hozza a 0,87 b-t*. Ha valakinek bármikor is kétsége volt afelől, mire gondol az Író, amikor egy ciklonszerű szőke jelenség pusztító képzavarairól, hisztériáiról és beszédre emlékeztető halandzsáiról ír, íme az élő példa: "A Sokkoló Divat! blog arra szakosodott, hogy mintegy torz tükörként azt mutassa meg a divatból, ami nem jól sikerült,".. - ez lenne az önmeghatározás. A torz tükör azonban nem valós képet mutat, hanem torzít: helyenként felnagyít, másutt összehúz, karikatúra szerű groteszk képeket, formákat, alakzatokat tár az olvasó elé. Ezt meg itt hiába várjuk, ilyesmiben nem lesz részünk. Az egyetlen groteszk dolog, a bloggerina fejében van, és a nyelvhasználat hihetetlen kezdetlegességéből, a logikai kapcsolatok teljes hiányából és a hajmeresztő képzavarokból származik.

Ha bedét a TV Shop-hoz hasonlítottam, nos ez a kiscsaj maga a TV Shop, meg kis puffogás, aszt kész.

Az egyik képen láthatunk valamit, amit a kedves író így jellemez: "ami leginkább egy védő páncélmellényre hasonlít". Hmm, miféle egyéb páncélmellények vannak, mint védők? Esetleg vannak támadó páncélmellények is? Index felügyelő információ reményében visszaolvasott a címig, és minden megvilágosodott: "Páncélinges szüzeknek való". Azonnal világos lett, h semmit nem értek. Ez valami középkori étlapról írt bejegyzés lehet, és talán homárt jelent, vagy osztrigát..

Kénytelen voltam visszalapozni, hátha találok valami kapaszkodót.

"MOU csizmák, csak véletlenül hasonlítanak az UGG-ra" közölte ellentmondást nem tűrőn a következő cím. A bejegyzésből annyit sikerült kideríteni, hogy a MOU csizmák annyiban hasonlítanak az UGG csizmákra, hogy mindkettő csizma. Ám Index felügyelő itt végül ráakadt a megoldásra: "a Sokkoló szó mindössze a blog fantáziacímének része" - csapta le a Divatmama névre hallgató szerző. Ezzel a Sokkoló Divat! blog elérte a 0,89732 bede szintet, és Index felügyelő beszüntette a nyomozást. Ahogy már többször megállapította: az index nem más, mint az elektronikus sajtó retek-klubosítása, mert nyilván tűrhetetlen volt, hogy Magyarországon létezzen egy nem teljesen ótvar és sajtóra valamennyire is emlékeztető médium, ahol bonyolultabb szövegek is megjelennek, mint hogy "mouuuu.. - írja egy hétéves kicsilány".



*Az 1 b, vagyis 1 bede az egységnyi silány blog mértékegysége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése