2010. április 7.

Tóta-móka, kucug-matek

Két látszólag össze nem illő dologról lesz most szó, szokásommal ellentétben alcímezek is, mint a nagyok, de előtte előre elárulom, mi fűzi össze őket: a kifordított, kibelezett logika.

Tóta-mokka

TWA"Aki azt hiszi, hogy ez azért történik az MSZP-vel, mert ők a kommunisták, és ez meg az isteni igazságtétel, az hülye. Nem, ez bárkivel megtörténhet, ha ellustul." - aki azt hiszi, h bárki azt hiszi, h ez azért történik az msz(m)p-vel, mert ők kommunisták, az hülye. Tótáról tudjuk, h nem hülye, legalábbis nem ennyire, csak ellustult és mániákus és alig, h kirángatták a gyurcsány seggéből, már mászott is volna a Bajnaiéba.. Bizonyára melegben érzi jól magát.

Tótáról tudjuk azt is, h az indexes doktrínának megfelelően, ha kritika éri, nem azzal a kritikával fog foglalkozni, ami érdemi, hanem az ilyen kaliberű könnyű, magas labdával kezd dekázni, miszerint az msz(m)p azért bukik most, mert kommunista, miközben azért bukik, mert senki nem hiszi már el azt sem, h baloldali lenne, mert napnál világosabb, h szimplán és elvtelenül lopáspárti.


Egy pillanat! Lehet, h a Tóta tényleg azt hiszi, azért bukik az msz(m)p, mert kommunista? Neeem, azért ezt egy pillanatig sem gondolnám, hiszen éppen most rángatták ki a gyurcsány seggéből.. hol hasonlított az komcsiseggre? Egyszerűen terel, ahogy fentebb vázoltam. Kényszerpálya.

Mindenki tudja, h az msz(m)p nem kommunista, nem szocialista, még csak nem is baloldali. A volt állampárt hatalomátmentésének eszköze az msz(m)p. Egyszerű, elvtelen lopáspárti párt, ahogy minden más párt is az volt, ami 1990 óta bekerült a magyar parlamentbe. Túl jó a pénz - így szokás ezt mondani. Tóta (aki szintén elég jó pénzért bujkál seggből seggbe) bizonyára pontosan tudja ezt, ahogy az ellustulás is ismerős neki, amikor arról beszél, szintén önkritikát gyakorol. Lehet, tudat alatt, de azt teszi. Más kérdés, mennyivel szebb lenne, ha önkritikaként gyakorolná, és nem kritikaként.. Beszélhetne állatmesékben vagy valami hasonló, már az is sokkal stílusosabb lenne.

Tehát a dolog úgy áll, h az orosz seggből kibújt jobbik jelenléte talán arra kényszeríti a fideszt, h kormányozzon az elkövetkező négy évben. Ha ez bekövetkezne, akkor 1990 óta először kormányoznák Magyarországot. Éppen ideje lenne. Meg kéne hozni a korrupció, a bűnözés elleni intézkedéseket, gatyába kéne rázni az igazságszolgáltatást, az egészségügyet és az oktatást, el kéne kezdeni dolgozni, kormányozni. Ellenkező esetben tovább erősödik a jobbik, ami a gyűlöletből hízik, és folyamatosan azon lovagol, h a pártok nem csinálnak semmit, csak lopnak. Cigánybűnözést fröcsögnek, mert bűnözés van, ők meg imádnak cigányozni. Zsidóbűnözést hörögnek, mert fehérgalléros bűnözés van, ők meg imádnak zsidózni.

Nem a cigánybűnözést kell felszámolni, hanem a bűnözést, nem a politikai korrupciót, hanem a korrupciót. Ki kell ganézni, legalábbis el kell kezdeni. A bajnai-kormány mintha észrevette volna ezt (bár valójában nem sokat látok a tevékenységéből), az utóbbi időben érezhetően megszaporodtak a felderített ügyek, a vádemelések, stb. ami azonban azt is jelenti, h az msz(m)p megingásával eltűnt, de legalábbis visszaszorult az a politikai erő, ami eddig a fosztogatókat védte, a meggyengült msz(m)p nem képes többé megvédeni a strómanjait. Természetesen meg van a veszélye annak, h az erős fidesz-ben ismét meg lesz ez az erő, és saját emberei kezdenek fosztogatásba, miközben Viktor sétálni viszi a koronát, amit már oly régen sétáltathatott.

Húsz év után véget kéne vetni a hozzá nem értés, a dilettantizmus, a kalandorság korszakának, és el kellene kezdeni Magyarországból működő államot építeni. Ez várna most a fideszre. Egyáltalán nem vagyok benne biztos, h meg fog tudni birkózni a feladattal. Az biztos, h le kell tenni a messiás-mezt, nem messiás kell ehhez a feladathoz, hanem alázatos szolga, aki teszi a dolgát. Talán ezért volt jobb, a Bajnai-kormány, mint a korábbiak, mert nem hivatkozhatott semmiféle szavazóbázisra, felhatalmazásra, háttérre, nem játszhatta a fejét semmire, nem mondhatta, "én kellek ennek az országnak" meg hasonló ostobaságokat, csöndben dolgoznia kellett, h az msz(m)p-s emberkék közben megpróbálhassák eltüntetni a nyomokat és jó mélyen beássák magukat pozícióikba. A fidesz mellesleg ezt végigasszisztálta.

A normális kormányzás esélyeit latolgatva az kell mondanom, a nem teljesen szenilisek még emlékeznek Mikola István, Kövér László és más fideszes politikusok verbális ámokfutásaira. Nos, őket semlegesíteni kell, ha a fidesz meg akar felelni az előtte álló feladatnak. Nem tudom, képes lesz-e rá. A jobbikon szokás röhögcsélni, h honnan szednek majd hirtelen 3-6000 képzett csendőrt, de jogos a kérdés, honnan szerez a fidesz elegendő tehetséges embert az előtte álló nem piti feladatok megoldásához? Pintér Sándor nevének felmerülése arra utal, sehonnan. A Kubatov-féle adatkezelési botrány meg aztán még durvábban azt mutatja, h még ha lennének is új, tehetséges arcok, azok semmiképpen nem juthatnának pozícióhoz az ilyen faszfej Kubatovok által felkészített "aktivisták" között. A fidesz reakciója az egészre pedig még inkább azt mutatja: nem lesznek új arcok, tehetségek sem, nem lesz változás. A fidesz épp úgy üresfejű pártkatonáira épít, amint az msz(m)p is tette. Azt gondolom, nagy a kísértés, h a választások után ismét pártok közötti állóháborúvá váljék a magyar belpolitika, és az lenne a valódi csoda, ha nem ez történne. Ez pedig garantálja a valódi változások eltemetését. Persze, majd meglátjuk, de részemről nem fogadnék rá, h a fidesz akár olyan hatékonyan és tárgyilagosan is képes lenne kormányozni, mint Bajnaiék.
Aztán egy kis könnyed:

Így számolnak a kucugok

"A civil nyomás eredményeképpen tartott helyi népszavazáson sajnos a szükséges 50% helyett csak a szavazóképes állampolgárok 43%-a jelent meg, de az eredményből kitűnik, hogy a projektet az itt élők nagy része károsnak találja." Ha-ha-ha! Igen, igen világosan kitűnik.. Ha-ha..! Elnézést.. khm.. 43%-ot érdekelt egyáltalán a probléma, ennek ki tudja hány százaléka az már minden bizonnyal nagy rész. Jó nagy. A Béla például legalább száznegyven kiló. Ő igen nagy rész. Én magam vagyok nyolcvanhét, ketten együtt tehát majdnem három mázsa.

A cikk meg úgy van megcímezve, h "Tovább harcolnak a pátyiak Orbán golffaluja ellen". Igen, ott harcol a Béla, aki száznegyven kiló, meg én, aki ezt a cikket írom (87), mindketten pátyiak vagyunk. Bélával ketten Páty nagy része. És a golf-falu (vicces, mi? Golf-falu.. he-he..) persze, hogy Orbán-falu, mert minden bizonyíték erre megvan. A Mari néni mondta a bótban, h "..mit gondolnak, kit látott vendégül spanyolországi otthonában ez a Kovács Bence János? Bizony, Magyarország következő kormányfőjét, az Orbán Viktort." !!! Na..! Na ugye! Ő az Irmától hallotta, és az Irma konyhás a minisztérium mellett a kifőzdében, Pesten! Csak azért mondom, hogy lássák, minden szavam igaz. Én mindig csak a tiszta igazat mondom, eztet mindenki tudja is rólam, mert minden alkalommal elmondom. A színtiszta igazság, erkölcs és becsület az én középső nevem. Pátyházy Színtiszta Igazság Erkölcs és Becsület Nikolettának hívnak, jövő szerdára ígérték, hogy megjön az új személyim. Foglakozásom sminkes. Meg diák. Néha pornózom, kaki, pisi mehet, interracial is. Ha valaki kételkedik benne, hogy nyolcvanhét kiló vagyok, az nem látta még a vádlimat, meg a bokámat. Tizenhat-tizenhat kiló egyenként..

2 megjegyzés:

  1. A Fidesz reakciója a Kubatov-elbaszásra számomra azt mutatja, hogy nem csak új arcok nincsenek, de az a bizonyos akarat a megtisztulás/megtisztításra sincs meg!
    Amit Te fölvázoltál, az minimum szent páli elkötelezettséget kívánna, de ki a here akar itt mártír lenni?!
    Maradna még a Malév-opció. :)

    VálaszTörlés
  2. De visszakanyarodva az elejére: nem kell szerzetesnek lenni. Pillanatnyilag olyan helyen élek, ahol kb. úgy vannak a dolgok, ahogy lenni kell. Alig számít, melyik pártra szavaz az ember, nagyon nem csinálhat mást egyik párt sem, mert tulajdonképpen árnyalatnyi a különbség a lehetőségek között. A dolgok törvénybe vannak foglalva, és amit a kutató is mond, a bürokrata kikeresi az idevonatkozó részt, és alkalmazza. Hiába mondja az anyám, h menj, beszélj vele.. nincs mit beszélni vele: amihez jogom van, az jár, amihez nincs, ahhoz akkor sincs, ha a hivatalnok a legnagyobb jóindulattal van irántam. Maximum csatlakozhat az általam indított mozgalomhoz, h ezt a törvényt, vagy szabályozást változtassák meg. Éhségsztrájkot kezdhetek, és odaláncolhatom magam akármihez, ha nagyon zavar a dolog. "...a tudományos bürokráciaértelmezés az, hogy a rendszerben minden kiszámítható, pontosan szabályozva és előre rögzítve van. A bürokrata tudja, hogy milyen életpálya vár rá, és tudja azt is, milyen szabályokat kell betartania, hogy ezt a pályát bejárhassa." - mondja a kutató. Itt ez működik. És működik a kontroll is: a gyanús dolgokat kivizsgálják. Volt olyan politikus, akit 960 millió forintnyi kártérítésre kötelezett a bíróság. Le sem csukták. Az ítélet azért kellemetlen, mert nem lehet jövedelme, vagyona, semmi, míg ki nem fizette, a törvényesen mindenkinek járó minimum fölött azonnal vonják amit lehet. Szóval meg lehet csinálni, élő, működő példák vannak rá, ráadásul a magyarnál jóval hatékonyabban működő társadalmakban.

    Ha organikusnak nézzük a dolgot, láthatjuk úgy is, h a jobbik addig fog erősödni, míg a többi párt töketlenkedik, gyakorlatilag ezzel kényszerítve ki a valós döntéseket, azt a változást, amire az országnak égető szüksége van. Ha nem lenne olyan gusztustalan az a társaság, még azt is mondanám, igenis megvan a hasznuk. De ótvargusztustalanok, a saját környezetemben egyáltalán nem tűröm az ilyeneket. Szal Malév rulez.. :D

    VálaszTörlés