2010. július 20.

Mindent vinnének

Lassan, lassacskán bontakozik ki a kép a Nagy Tervről, amiről nem lehetett beszélni, mert hazudni kellett volna: Minden kell. Minden. Kellenek az önkormányzatok is, bár igazán velük senki soha nem törődött Magyarországon, de most azok is kellenek. Minden. Nem pöcsölünk. Bankot robbantunk.
Én nem vagyok polszakértő, így el nem tudom képzelni, mire kellenek az önkormányzatok, de majd biztosan elmondja valaki, ha meg nem, akkor úgy is kiderül. Meglátjuk. Kivárjuk. Van időm. (Amennyiben véletlenül előbb elhaláloznék, arra az esetre kijelenthetem, h ne küldjetek utánam senkit, nem fog többé érdekelni a dolog. El leszek valahogy a nemlétben is.)
Különben persze van ötletem, mire kellenek az önkormányzatok, elég, ha mondjuk Pátyra, Sukoróra, vagy a Balatonringre (ROFL) gondolok, már látom is, mire jó egy önkormányzat.
Mindenesetre mostanság impozáns kép bontakozik ki a szemünk előtt: fideszmagyarország, orbán-éra, satöbbi. Forradalom. Tűzön vizel. Ahol a demokrácia akadály, oda nem kell demokrácia. Ha túl erős a köztársasági elnök, majd megteszünk egy bicikliző majmot elnöknek csörgősipkában; ha túl nagy a pofája az alkotmánybíráknak, ültetünk közéjük egy-két lovat meg muskátlit, és alkotmányozunk hozzá kedvünk szerint paradicsomot, paprikát szélfogónak.
Dumál az IMF? Hát had dumáljon. Nem szeretnek? Én sem szeretem őket. Mi sem szeretjük őket! (Sőt én magam sem szeretem őket - a szerk. Tegye fel a kezét, aki szereti őket.. Na ugye.) Az önkormányzati választások után majd betömjük a száját azoknak a vadlibsiknek is. Valamivel..
Romlik a forint? Jót tesz az exportnak, rosszat az importnak. Ha csökken az import, nő a kereslet a hazai termékekre. Szopnak a devizahitelesek? Majd megtanulják, hogy ne bízzanak a külföldben, énbennem bízzanak. Különben is a gyurcsány miatt szopnak. Tök mindegy, miről van szó, ha szopást mondtok, mi azonnal gyurcsányozunk egyet. Ez ilyen egyszerű. Nyolc év alatt jól begyakoroltuk, legszebb álmunkból is felriadunk és gyurcsányt kiáltunk! Mást se tettünk a bukásra (meg sírtunk, zokogtunk, nyeltük a könnyeket), ezt gyakoroltuk, és már mindenkit elhajtottunk a faszba a Pártból, aki nem jól énekelt, hamisan, vagy kappan hangja volt, vagy teljességgel nélkülözte a ritmusérzéket. Most aztán meg lehet hallgatni, minden szempontból nagyszerű produkció a miénk, ami nem is csoda, mert hát a száztagú is jól muzsikál. Mármint egyszerre. Jól egyszerre. Profin.
Dumál az IMF? Há' persze, ho' dumál, mert kivették a kezéből az aranyat tojó Tyúk Icát. Mi is dumálnánk, ha ez velünk történne. Csakhogy aranyat tojó tyúknak lenni nem jó. Az aranyat tojó tyúk nem tarthatja meg se az aranyat, se a tojást, mert a gazdát illeti mindkettő. Hát had magyarázzon a gazda. Túl fogja élni. Teccik érteni?
A kirúgott elnök kap ingyéótót (hiszen egy darabig azért a mi emberünk volt), élete végéig lesz neki állami ótója, had örüljön, tologassa, és fogja be a száját. Megvettük kilóra. Mi nem tetszik? A Simor lovag havi nyóc pézt vesz föl, aszt ráadásul még nem is a mi emberünk. Független a fattya! A mitőlünk független az olyan, mint a hazaáruló. Az olyat azt lehet gúnyolni, köpni meg minden. Nem szeressük. Nem jár kóruspróbára. Nem csak a Pártsajtót olvassa. És főleg nem olvassa a Pártutasításokat, -memókat, -leiratokat és -körözvényeket. Ki van rúgva! Ja, hogy őt nem lehet kirúgni? Kétharmaddal sem? Hogy ő nem a mi emberünk, hanem az EKB embere? Hát ez bizony bassza a csőrt, van is rá csasztuska: óf-sór-lovag! Óf-sór-lovag! A Párt kitűnően megtanulta. Álmukból is...
Igen, sajnos van pár alapdolog, amit Viktor nem képes felfogni a demokráciából. Talán a KISZ-es múltja miatt van, h ő úgy értelmezi a demokráciát, ahogy Kádárék értelmezték. Mert valójában a demokráciában a politikus, az nem Isten után az első ember. Egy politikai párt megtehet ezt meg azt, de vannak dolgok, amiket nem. Egy működő demokrácia bonyolult rendszer, benne korlátokkal, még politikai pártok számára is: pl. ott a vétójoggal rendelkező néptribun, az elnök, aztán a kincstárnok sem lehet pártkatona, sem a katonák, rendőrök nem lehetnek párttagok, aztán van még alkotmánybíróság meg különböző kiemelt jogok parlamenti biztosa, satöbbi. Ez a demokrácia. Amire Viktor gondol, az egy egészen más modell, az nagyjából egyes afrikai és dél-amerikai országokban működik, ahol a népesség nagyobbik része írástudatlan és Európában elképzelhetetlen mély szegénységben él.
Mi megy eközben a Magyarországon parlamentben? A szokásos: Előáll a Mesterházi, aszt nyom egy olyan szöveget, amit már a maónikába se vennének be (ha még lenne). Nem teszek ide linket, mert bármelyik megnyikkanását idelinkelhetném. Egészen meg kell az embernek süketülnie és dementiásodnia, mindkét lábával a sír szélén kell szédelegnie, háború, újjáépítés, kommunizmus, átdolgozott élet után éveket úgy leélni, h a csirkehát a luxus és a maónaikasó az egyetlen beszélgetőpartner, na, talán akkor üt be a Mesterházi rizsa. A fideszek válasza? Kórusmű. Nemzeti dadogós. Elénekeltek pár refrént. Két szólamban! Baszottul dübörög nekik..
A kórus csapatmunka, mert abból lesz a magánvagyon, a hatalom meg a befolyás. Bizony, mehetnek a káderek, nagytakarítás van. Csak az a furcsa ugye, hogy az elmenő elvtársak helyére megint csak elvtársak kerülnek. MSZMP káderek. Már megint. Úgy látszik, ők jól tudnak szavalni, egyszerre tapsolni, követni a kottát. Valahogy jobban megtanulták, mint a többiek. Bizonyára valami különleges adottságuk van hozzá. Például nincsen önbecsülésük, vagy valami hasonló.
Az odáig még szimpatikus is lehetne, h függetlenedjünk, termeljünk magunknak, ne hagyjuk, h elvegyék a bankárok, ami a miénk, legyen elég nekik a tisztességes haszon, meg a többi komcsi sóder, ám végül is most arról van szó, h az lett mondva bankárrészről, h ne bohóckodjatok, fiúk, kell a pénz, vagy sem?  Bohóckodásra nincs időnk, szóval most lépünk, majd visszajövünk, ha előálltok valami kézzelfoghatóval - választások után. Ennyi történt, ezt is nyilatkozták. Ők ki tudják várni a választások eredményét, nekik van idejük, nem négy évre terveznek, nem forradalmat terveznek, el tudják addig is foglalni magukat, amíg lesz miről beszélgetni. A pénzük eláll, nem romlik meg, mert a pénz az egy olyan dolog, h valahogy mindig kell valamire. Mondjuk, amíg nincs miről beszélni, addig egy vasat nem adnak, de végül is Viktorék azt mondták, nem is kell. Ha nem kell, akkor minden oké, nem kell adni, nem kell kockáztatni, h soha nem látjuk viszont. Ha kell, majd szóltok, és mi megmondjuk, hogyan és mire adunk. (Arra, h kölcsönökből kampányoljatok, a mi pénzünkön tartsátok jól a népet, h rátok szavazzon, arra nem.) Minden jót..
Igazából itt az Uniós küldöttség helyzete volt a kellemetlenebb, mert az ő esetükben ugye arról van szó, h Mátészalka azt mondta, nem szándékozik betartani amit vállalt és ami magyar városként kötelessége lenne, mert megint aszály volt meg árvíz. De az Uniós ember sem hinném, h nagyon megrökönyödött volna, mert hát járt már ő Bulgáriában is, ahhoz képest ez meg még csíra.
Mellesleg most látom, TWÁ is írt valamit (jól kikúrták címlapra, különben senki nem venné észre), de ahogy kiveszem, maradt ő is a korábbi lapos egyszemélyes mesevilágnál, h a Kósa-Szíjjártó só, ami a múltkor belengette a forintot, az valami magánakció volt, meg ilyen kaliberű fasságok. Nem is olvasom tovább. Minek? Ismétlés a tudás anyja-apja, elmondom hát ezredszerre is: a fideszben ma már nincsen magánszám. Nin-csen. A Kósa-Szíjjártó só odáig tartott, h a Vezér elmondta beszédét és megnyugtatta a piacot. Ő. Az a bohózat volt a főpróba közönséggel. Jó nagyot lendült (negatívba) a Forint, de aztán elég gyorsan visszaállt. Most a Vezér azt nyilatkozta: "pár napos haragra számít". Jó reggelt kívánok a párperces népokítás bölcs nagymesterének (is)! Bele tetszett tapsolni a darabba! Brávó! Legközelebb tessen megvárni, míg ketten-hárman is elkezdenek tapsikolni, aztán akkor szabad. Persze akkor meg már minek, hiszen elvész a taps a többi között..
Ezért nem is olvastam végig a cikket: A szokásos hibás alapvetés, majd következetesen hibás következtetések. Kettőnél nem több szóvirág, káromkodás. A régi Árpád-recept, semmi új. Uncsííííí.
"A jegybank törekedni fog arra, hogy az előttünk álló időszakban a forint árfolyamának túlzott ingadozását megakadályozza. Ezért úgy határozott, hogy folytatja az EU források piacra vezetésének gyakorlatát - Simor szerint ez 2,5-3 milliárd euró forintra váltását jelenti, ezek a tranzakciók pedig önmagában segítik a forint erejét." Ha valaki nem értette volna, mit keresett az EU embere Budapesten, akkor talán ebből a zötyögősre sikeredett mondatból valami azért fennmarad neki is. "EU források" ... "2,5-3 milliárd euró forintra váltása" ... péz(!)... Aki függetlenedni akar, az pl. ettől a 2,5-3 milliárd eurótól is függetlenedni akar. ... Dereng valami Mátészalkán, vagy csak a rádióaktív tetvek pislákolnak túlvilági fényekkel?
*
Frissítés:
Mandíneréknél ezúttal dereng..

25 megjegyzés:

  1. Ja persze, szeretnétek kiénekelni Orbán szájából a sajtot, azaz a kétharmadot, de abból nem esztek, seggfejek...

    VálaszTörlés
  2. "Jó nagyot lendült (negatívba) a Forint, de aztán elég gyorsan visszaállt."
    Ezt a magyar nemzetben olvastad? Máskor jobban nézz utána.
    Itt látható, hogy kurvára nem állt vissza az árfolyam
    www.xe.com/currencycharts/?from=CHF&to=HUF

    VálaszTörlés
  3. De unintelligens iromány.

    Mi örömed találod olyan dolgokról irogatni, amivel kapcsolatban semmilyen képzettséged sincsen. Próbálkozzál valami főiskolával (egyetemmel ne), egy kicsit csiszolódni fogsz. (talán, remélhetőleg)

    VálaszTörlés
  4. Már a cím bicskanyitogató, ezért a többit már el sem olvasom (na, mégis elolvastam, hogy objektív tudjak maradni - elsírom magam milyen jó ember vagyok).

    Na de komolyan - én nem állítom, hogy valakinek nem lehet véleménye, sőt - mint "demokrata" harcolni fogok azért, hogy a velem nem egyező vélemény is érvényre juthasson - de....
    Ezt a régi görögok is tudták már - a vélemény a nézetkifejtés legalacsonyabb foka - tudjuk miért, ugye?
    Véleménye lehet egy összezsugorodott agyú kocsmai tölteléknek is, vagy egy "zseninek" kinéző alkoholdrogos csövesnek is - csak érdemes-e meghallgatni? Na ugye.?
    Na erre kell vigyázni, mert ahogy már idéztem őket, a régi görögök szerint is annak a véleménynek van csak értéke, amely mögott bizonyos tudás, vagy tények ismerete bújik meg.
    És itt valami hibádzik...
    Én is voltam fiatal, és nagyon keményen formáltam véleményeimet - persze megtörtént, hogy utána bizony korrigálni kellet.
    De ha az ember fiatal, akkor van még remény, csak egyre kell nagyon vigyázni (ezt teljesen jóhiszeműen mondom) - TUDATOSAN kell igykezni arra, hogy az ember objektív tudjon maradni - tudom nehéz (még az én koromban is :-), de mégis meg kell próbálni.
    A végén, ha nem is teljesen a témához, de ajánlanék két remek könyvet - amolyan agybővítőt:

    1.Tomáš Krystlík: Zamlčené dějiny - tudom csehül van, de talán van valami ismerősöd, aki ismer egy fordítót, aki magyarra tenné - mert nagyon fontos kötet - próbálom forszírozni máshol is...

    2. Popély Gyula: Felvidék 1914-1920

    Felvidéki vagyok, és csak szlovák iskolákba jártam (az egyetemre Prágában, ami csodálatos város - ajánlom tölts ott legalább egy hetet). Talán megérted majd, hogy miért nem tudom igazán szeretni a cseheket és a szlovákokat - bár vannak közöttük jó barátaim - én most a megszálló hatalomra gondolok...
    Ha segítettem neked valamivel szélesebb látókört szerezni, ennek csak örülni tudok...:-)

    VálaszTörlés
  5. Orbánnak valamilyen múltja biztos van. Pl. miniszterelnöki. EU-néppárt alelnöki és így tovább. A posztírónak semmilyen. Ha így folytatja, erősen kérdéses a jövője is.

    VálaszTörlés
  6. hékás!!!!
    most nézem a tvt!!! bazmeg ekkora HAZUG GECIT!!!! a szemünkbe mondja, hogy tartható a hiány, a 3.8% !!!
    IGEN?TE BUTA PATKÁNY??? akkor a kampány alatt miért hazudtad azt a népnek, hogy nem tartható????
    nem gyenge, mondd, hány embert basztál át a szövegeddel ,ORBÁN VIKTOR???
    ez vezet minket, hajrá idióták, 4 év múlva is rá szavazzatok!
    a kormányszóvivő hangnemét, és erősségét külön kikérem magamnak!!! a NENYT meg dugjátok fel az anyátok picsájába, rohadt mocskok... ITT DIKTATÚRA KÉSZÜL,az NEM GYENGE !!!

    VálaszTörlés
  7. ki nem tudta ,hogy itt ez lesz?csak a fidesz mámorban szenvedő szavazói hitték,hogy eljön a kánaán... hát nem jön el.
    helyette van-egypártrendszer,diktatúra,cenzúra,személyi kultusz,pártpropaganda,bebetonozott régi káderek-és ügynökök-ez egész világ értetlenül szemléli az eseményeket,mi is zajlik minálunk...
    a kérdés,meddig?

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó cikk!! Gratula!!

    VálaszTörlés
  9. kíváncsivagyok2010. július 20. 22:53

    Azért ez demokrácia, úgy-e ? Narancsba borult a Parlament ... aztán a köztársasági elnök .. majd a legfelsőbb bíróság .. az összes állami vállalat , szervezet , hivatal .. és reményeik szerint az önkormányzatok , az ügyészség és minden , de minden ! Kicsit tartok tőle , hogy farkasvakságot kapunk a sok narancsszínű pozíciójú emberkétől !

    VálaszTörlés
  10. Remélem, hogy egyre kevesebben lesznek a rózsaszín inges Orosz Jóska-félék, akik marhaságokat írogatnak.

    Nem, én sem a kritikát tatom gondnak, hanem a színvonaltalan buta rágalmazást.

    Szálljatok már le a földre és hagyjátok békán a megválasztott kormányt dolgozni. Majd egy év múltán megnézzük mit sikerült összehozni...

    Amúgy attól tartok, hogy egy ilyen tehetségtelen fickó után mint Gyurcsány nem lesz könnyű a dolgot helyrehozni.

    A szocikat egyedül Bajnai csendes pislogása mentette meg a parlamentből való kieséstől.
    Valamit maszatoltak a végére könyveléstechnikailag, aztán utánuk a vízözön...

    Na legyen Szebb Jövőnk, és ne legyetek hazaárulók!

    VálaszTörlés
  11. kíváncsivagyok2010. július 20. 22:54

    Bocs , nem legfelsőbb , hanem alkotmánybíróság.

    VálaszTörlés
  12. "Én úgy örülök, hogy végre van egy becsületes, tisztakezű igazmondó kormányunk, aki végre nem enged a hatalom közelébe oligarchákat, meg maffiafőnököket meg olyanokat akik akár csak egy kicsit is kapcsolatban lett volna a volt MSZMP-vel"

    Remélem az idézőjel azért egyértelmű

    VálaszTörlés
  13. Az viszont egy szemét dolog volt, hogy szegény ellenzék elől az előző kormány eltitkolta a valós számokat, hiszen köze nem volt a FIDESZ-nek a költségvetési bizottsághoz.

    VálaszTörlés
  14. Olyan országot szeretnék álmodni, ahol vannak vezetők, akiket minden kormány elismer. Akiket nem váltanak le 4 évente. Így mi egyszerű népek szívunk állandóan. 4 évente jön az új basa, aki tudja addig kereshet állami pénzeket, amíg a pártja tolja, kinek lenne így érdeke minőségi munkát végezni?

    VálaszTörlés
  15. tele helyesírási hibákkal ugyan, de egy remek posztot olvastam

    VálaszTörlés
  16. @Scaramella va alla guerra: "a különbség az, hogy a fidesz alatt azért jobban lehet munkából és tehetségből boldogulni, mint az mszp alatt"

    Ennek mégis milyen mérőszáma van, ami alapján ezt meghatároztad?

    Elnézve a miniszteri, meg egyéb kinevezéseket (pali bácsi, stumpf, ász, etc.) ilyen kijelentések, nem igazán lehet komolyan venni.

    VálaszTörlés
  17. Cuppanj a végére! (törölt)2010. július 21. 0:04

    Savanyú a szőlő,a sok bukott vörös szűkölve védené a koncot,de kotródniuk kell a narancs elől. Szerencséjük van egyelőre,mert csak megalkuvó orbánnal kerültek szembe,ezért megtorlástól nem kell tartaniuk.Simán eltakarodhatnak,nincs bitófa.

    VálaszTörlés
  18. a mesterházis bekezdés fölösleges, a kósás elgondolkodtató, amúgy az egész poszt jó volt, tetszett.

    VálaszTörlés
  19. A forint gyengüléséből már megint a Csányikok gazdagodtak tovább. Azt meg hogy Stumpf-ot alkotmánybírónak, hát az egy vicc!!! Kutyából nem lesz szalonna! Ja, majd eladja a feleségének a cégeit, de ha válik akkor az közösen szerzett vagyon lesz, gondolom.... Pista a kupikat aztán kerülni!

    VálaszTörlés
  20. Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz!2010. július 21. 0:20

    Köszönjük Ocsmány Viktátor eddig kb 17 millát buktunk a drága euró miatt!

    Takarodj a p.csába!

    VálaszTörlés
  21. most komolyan fog jönni?
    egy ilyen kommentért olyan posztot lehet kapni, hogy sofőröm lesz??? hurráááá
    (remélem páncélozott lesz)

    VálaszTörlés
  22. nem csak az MSZP-SZDSZ korszak volt tragédia, hanem ez a poszt is... ennyire vagytok képesek, ez van törődjetek bele

    VálaszTörlés
  23. ha nekem valaki azt mondja, hogy 7 % a hiány és, nem kevesebb, a választások alatt...(vagy annyi lesz év végére)
    és utána ...mint a tv-ben láttam, azt mondja, hogy TARTHATÓ a 3.8 v nem tóm mennyi.....
    az azért behazudott pár milliárdot!!!
    nem nekem, NEKTEK!
    a Bokros Lajos ezt elmondta fél éve, még jó, hogy felvettem. az ő szavaival élve : a F. benne akarja látni a 7% ot , csak ugye az IMF-et nem olyan könnyű átbaszni .
    hajrá magyarok, hajrá Magyarország muhhahahahah
    az embereket meg butítsuk le a szesszel, hadd főzzék a szélvédőmosót, legalább nem lesznek nyugdíjasok ....
    hova jutottunk :-(

    VálaszTörlés
  24. Az ITDH ellenszegülő vezetőjét januárban leváltották, miután az állami cég nem tartotta kívánatosnak a kaszinókomplexum felépítésének közpénzből történő támogatását.

    VálaszTörlés