2010. augusztus 7.

Falunap az elnöki palotában

Hiába, itt a szezon, na. Tessenek nekem megbocsátani (üres fordulat, tudom, h nem fognak), de egyszerűen azt kell mondanom: vége Magyarországnak. Kész. Téma lezárva, Dúró Dorci sztájlisztja kormánymegbízást kapott! Ezzel vége. Hogy mindenki értse, miről van szó, tessenek megnézni az alábbi képet (megkattintva kinyílik jó nagyra):


Ugye, már értik. Ott áll középen ez a ruhába bújtatott ló elvtárs, ám nem ez a durva (persze, durva ez is, de korábban már tárgyaltuk), hanem mögötte a díszőrség! Szóval ezeket a fejeket mi alapján válogatták össze, h díszőrséget adjanak amikor a lovat kinevezik elnök elvtársnak? Mert, h nem arcra, vagy kiállásra, az biztos. Lehet, h ők a legkülönb díszőrök a környéken, bár ezt erősen kétlem. Leginkább az lehetett, h valahogy odakeveredtek. Mondjuk, h Dúró Dorci sztájlisztja tolta a kasztingot. Vagy a Sas Tomi, az legalább akkora tehetség a gagyi katban.

Nézzük meg alaposan ezeket az arcokat. Ugye beszélniük nem kell, azt intézi majd a ló elvtárs, tehát biztosan nem azért állították oda őket ilyen fejjel, mert vers és prózamondó versenyt nyertek. Harcolniuk sem kell, arra ott lennének azok a kopasz feketeruhás csávók, tehát annyi az egész, h odaállnak, szigorú tekintetüket elszántan, rezzenéstelenül egy pontra szegezik, valahová az emberek feje fölé a távolba, aszt állnak szépen, mint a hadtörténetiben a babák, végül adott gyelre kimennek. Ennyi. És közben egészen végig jól néznek ki. Na most ezek a pofák igen jól össze lettek válogatva, mert a fentiekből egyetlen kritériumnak sem felelnek meg. Eddig ilyen ostoba arcokat csak gárdaavatón láthatott az ember, ebből (is) gondolom, h a Dorci embere lehetett rajta az ügyön. Meg mondjuk az eredményből is, szóval ezt a különleges, sajátos vizualitást azért felismerni. Mármint, h valaki ennyire tökéletesen és totálisan híján legyen mindenféle vizualitásnak.

Na most, a gondolatiságban való hiányt aztán a ló hozta, ahogy várható volt már ezek alapján (is):


Aszondta a ló eetárs, "minden igyekezete arra fog irányulni, hogy megóvja a magyar nyelvet. Azt mondta, az a célja, hogy a magyar fiatalok szépen, választékosan beszéljenek." Érted köcsög, wazz, vágod?

Visszamegyünk oda, h bazmegolni nem szép dolog. Utoljára 1980-ban volt téma, h sokat bazmegolnak a gyerekek, bazze. Társadalmi vita volt belőle, bazze, h nem kéne kötőszóként használni, h wazze. Wazzz. 1999-ben már az egész ország bazmegolt, de majd jön a ló, aszt minden igyekezetével ez ellen fog dolgozni, meg a világbéke. Az is... és ööö... a sport! Csak elébb megtanul magyarul..

Meg a keresztény gyökerek, érted, köcs. Na egyből jött is ám egy pedofil jattolni, de hegedűt nem hozott pedig prímás. Micsoda UFO, hogyan került ez ide? Valaki legyártott egy időgépet, és meg sem írták az újságok? Fasse érti. Megnéztem a naptárat, 2010-et mond mindegyik. Esetleg egy történelmi pornófilm forgatásáról szökhetett.

Videózgassunk még egy kicsit, aztán teszegetek még ide képeket, mert egy kép mellé ezer szó az ezer tó országából. Olyan ez, mint a képeslap.


Miközben nézegettem a képeket, azon morfondírozgattam, h ugyan kit-mit képviselgetnek ezek az arcok? Engem nem. Nekem édes mindegy, mit dumálnak, nagyjából azon a véleményen vagyok, mint Bernie Eclestone, a cirkuszigazgató, akit elhívtak a parlamentbe, amikor ló elvtárs valami emberkézről magyarázott neki: Hát igazán érdekes itt az élet Kirgízországban, de most már húznánk innen a francba, mert uncsi meg dolgunk is akad, rohadtul nem unatkozni jöttünk ide. Levágott kéz, Made in China az is? Hasonló érzés kerülgethette Sólyom Lászlót, amikor rájött, h a gyurcsányi gyerek ordas módon hazudik neki (is), bele a képébe, és valami hihetetlen alpári módon saját reklámkampányához használja őt díszletnek.

Ha jobban belegondolok, egész gyermekkoromban ez volt az érzésem minden kibaszott hivatalos ácsorgás alatt, ahol ugyanezt a zenét tolták, mint ezen az elnökbeiktató kertipartin, csak még hozzá a szovjet himnuszt bónusznak. Na az most elmaradt. Volt helyette néptánc. Az legalább olyan izgi, mint a szovjet himnusz. Ha a csajok rákezdenek arra a fejhangú visításra, akkor a szovjet himnusz paraszthajszállal nyer. (Egészen zárójelbe jegyzem csak meg, az a visítás valószínűleg korabeli fogamzásgátló lehetett, mert aki így visít azt vélhetőleg nem erőszakolják meg. Na mindegy.)

Vicces, h egyesek azon tudnak háborogni, h nem engedték be őket. Én azon szoktam háborogni, h ki nem engedtek. Én állati jól elücsörögtem volna mindig is valami árnyas kerthelyiségben fél liter szürkekabát és egy üveg szóda mellett, míg ezek a teljesen fölösleges szarakodások mentek. Megvagyok az ott kiosztott plecsnik nélkül is, ló elvtárs kedveli az ilyesmit, a világon nincsen olyan kitűző, ami ne érdekelné őt.
Na aztán itt a másik kedvenc képem a prímásról, aki hegedű nélkül de szoknyában érkezett. Ez király. Zsírvelő. Vajon mennyit ért forintban ez a jatt? És ki fizette? Na, ki..?


Nem én.

A következő képen három zord öltöny közé ékelődött csajokat tekinthetünk meg, de arckifejezésükből ítélve igen jól elvannak, nem érzik fullasztónak a helyzetet. Schmitt [Énnemkapok?] Pál kezében látjuk azt az izét, amiből ezúttal ő is kapott, bár, ha jól sejtem, ő maga van rajta, de gondolom a stábot már eligazították, hogy ha valami ingyé van, abból a Palinak mindig adni kell, mert különben megőrül. Most láthatóan elégedett.

Ez egy igen jó kép, mert az ötös fogatot az a Kövér Lackó zárja, akit végül is sikerült elküldeni fodrászhoz. Nem volt olcsó dolog, házelnöki kinevezés kellett hozzá. Ilyenkor is nagyon örülök, h nem Magyarországra adózom, az én pénzemet nem költik ilyesmire, és végső soron ugye ez számít. Én így látom.


Kóczián Péter meg úgy látja, h Orbán Viktor oktatja a magyar értelmiséget. Lehet, h igaza van ennek a Péternek. Az viszont biztos, h én nem vagyok értelmiség (egyáltalán, mi az?), szóval nyugodtan mondhatom, h Orbán egy akkora harácsoló bugris paraszt, mint innen Felcsút, ami akárhogy is, de több mint kétezer kilométer. Na éppen akkora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése