2010. szeptember 20.

Szaporodj a jólétért

Jaj, de mennyire nem akartam beleszólni, de aztán itthon tartott az influenza és ez a betegség olyan, h az ember kénytelen mellé sajtót olvasni, azt meg magyarul jobban szeretek, mint egyéb nyelven, erre persze meglett a büntetés: Az origo "Már csak ezerrel van 10milla fölött Magyarország lélekszáma" címmel, az index meg biztos valami más címmel, de tutira hozta, mert Véleményvezér csuklóból be is siránkoztatta vmi spanját, aki ilyet írt:
"Igaz, véletlenül, a világháborús erőfeszítések keretein belül" - haha, véletlenül.. ezen majdnem betojtam, igazán jó poén, aztán rájöttem, nem viccnek szánta a szerző. Tessék csak néhány percig meredten figyelni ezt a számlálót (igazán mágikus), aztán elgondolkodni, ki meg hova akar szaporodni? És ki? meg hova? szeretné, ha szaporodnátok, meg hogyan adtok majd számot a gyerekeiteknek, miért kellett megszületniük erre a kifosztott, lerabolt, elsivatagosodott szemétdombra, ami nem képes eltartani ennyi embert? Anyuka/apuka még arra is kevés volt, h gumit húzzon? Kellett a rabszolga? A fogyasztó? Az adófizetó? Olcsóbb, mint a gép? Kellett valaki, aki olcsón elmegy zombikat pelenkázni? Persze, ha a gyerek buta lesz, mint a segg, egyetlen önálló gondolat nélkül, egy nyelvet beszél, a filmeket is szinkronizálni kell neki, a kaja is csak egyféleképpen jó és erre ő büszke, akkor nem fog kérdezni, fogyasztani fog és azon gondolkodni, nem megy az üzlet, kéne még fogyasztó, kéne még rabszolga és kéne valaki, aki pelenkázza a zombikat, aztán csinál vagy féltucat cuki gyereket gyorsba' mindenféle jelen/jövő nélkül. Ha nincsen szerencséd, az egyik ezek közül te vagy.. - írtam volna kommentnek, ha a blogmotor átengedi.
De nem engedte, nem lett komment, vagy lett, csak nem győztem kivárni, tulajdonképpen kit érdekel. A lényeg, h Ausztriában kb. 8,3 millió ember él nagyjából Magyarországnyi területen (97 fő/km²), és nem rínak, h jaj kihalunk! Finnországban 5,2 milló ember él három és fél Magyarországnyi területen (16 fő/km²), ők sem sírnak. Mi van akkor (teszem azt), ha Magyarország ezek között a piaci körülmények között nem képes eltartani a kilométerenkénti 110 vagy 108 főt, csupán 90-et? Ja igen, Ausztria GDP-je  415 321 millió, Finnországé 193 400 millió, Magyarországé 156 284 millió és ebből kétszer annyi embernek kell megélnie, mint Finnországban, kétmillióval többnek, mint Ausztriában. Hát izé.. Biztos jól számolnak azok, akik azt szajkózzák, sok gyereket kell csinálni, és akkor majd jó lesz? Én nem látom sehol a gyermekszületések száma és a GDP közötti összefüggést. Ami azt illeti, Afrikában születik a legtöbb gyerek, de nem tudok róla, h Afrikában lennének a leggazdagabb országok meg a legnagyobb jólét, még akkor sem, ha gyémántbányáik és olajmezőik vannak, amik se Ausztriának sem Magyarországnak nincsenek, nyersanyagban köztudottan szarul állunk (hacsak nem az embert vesszük nyersanyagnak, de meg kell mondanom, alig ér valamit és zűrös). Bennem erősen él a gyanú, h az összefüggés valahol másutt van. Esetleg ott, h 500 000 millió körüli GDP-vel Magyarország is igen fasza hely lenne még tízmillió lakossal is, tehát, ha megvan az 500 milliárd, el lehet kezdeni szaporodni, nem? Már csak azt kéne kitalálni, mivel kereskedjünk, h meglegyen a zsé. Esetleg ott, h már 300 milliárdos GDP környékén is egészen elviselhető lenne a helyzet tízmilliónak, magyarosan, szalonnabőrkén, háziboron, ződpaprikán ellenne az ember. De még egyszer mondom, nem hinném, h ehhez a 300 milliárdhoz gyerekcsinálás által közelebb kerülünk.

1 megjegyzés:

  1. Talán a szavazati jog kérdése az, amire igazából talán kár is bejegyzést vesztegetni, hiszen elvárható lenne, hogy a XXI. században mindenki számára morális posztulátum legyen, hogy nemétől, vallásától, világnézetétől, keresetétől, végzettségétől, stb....

    VálaszTörlés