2010. szeptember 22.

Tarló a főpolgi székel/széktól/széklet

"Azt még a legszabadelvűbb gondolkodás és ízlés mellett is nehéz elfogadtatni bárkivel is, hogy annak a rozsdás ócskavasnak a Dózsa György úton valamiféle művészeti értéke van." Nos, elárulom, van. Nem is kevés. Még csak szabadelvű gondolkodás és ízlés sem kell hozzá, elegendő egy általános iskolai, egyszerű rajz és művészettörténet oktatás. Persze van, aki általános isiben a tükörtojás készítésének elsajátításába fektette minden energiáját, így aztán akkora tufa-bunkó ótvarparaszt szellemi proletár maradt élete hátralévő részére is, mint az, aki az előbbi mondatot vicceskedve kifogalmazta. Igen, talán el kéne gondolkodni azon, h rajzból is lehessen buktatni.. Az a vadparaszt, aki azonban sikerrel átvészelte az általános isi zord éveit anélkül, h bármiféle minimális, primitív kulturális hatás is érte volna sajnos kénytelen ebben a kérdésben némileg tájékozottabb általános iskolásokra hallgatva elfogadni, h a képen látható emlékmű igenis műalkotás, és nem "MÉH-telep". A művészet csúcsa ugyanis nem a felpántlikázott kertitörpe, vagy a karácsonyfa. Te, Tarlókám, valamit félreértettél, pontosabban valamit egyáltalán nem is kapiskálsz. Ott neked lyuk van. Sötét, sötét űr. Ez a valami a kultúra, a művészet, a műveltség tárgyköre, amihez neked láthatóan érintésed sem volt soha éltedben. Ez a dolog pedig független a szabadelvűségtől.
A fenti mondatot elsütő gumicsizmás proli sajna mindenképpen rosszul lássa a dolgokat, marad prolinak, hijábajis őtöctetik ruhába, mert luk van a fejibe'. Fogalmam nincsen, hol végezte a gimnáziumot, talán a sitten. Ez a bunkó lesz ám nemsokára Budapest feje. Majd lehet rája tűzni pántlikákat rajzszeggel, mert a bőre vastag, fel sem veszi. A szemibe is lehet tűzni, mert ott is bőr van neki meg szalonna. Olyan vastag, mint rinocérosz seggén a páncél. A politikust így tenyésztik már évszázadok óta, és Magyarország láthatóan igen elöl jár ebben a kutatásban.
De hát mi ez? Történt, h az index riportot készített ezzel az ostoba paraszttal, aki úgy gondolta, az lesz a legjobb, ha ennek az Ifjúsági Magazin-szerű internaciomicsodás csodahálós izénak megmutatja jám az ő táblás képirő a vidámabbik orczáját (a lángosost), mert az emberek általában csak az ótvaros bunkót lássák, de van ám a másik orcza, a vidám gyerek, aki olyanokat tud mondani, h "póttartalékos segédfogalmam sincs". Ha-ha-ha-ha! Háá-háá-há-hááá.. Beszartam, milyen jó fej ez a Tarló! Hogy ez gimnazistaként is milyen óriási poénokat tudott: tükörtojást tenni a párnára! De tényleg, nem is ótvaros bunkó ez, hanem egy valódi humordzsák! Ha lenne esze a teve 2nek, betenné a hetihetes helyire a Tarlót gimnáziumi gegeket mesélni. Az lenne ám a siker! Dő'ne a péz. A zertéel meg izzadna.
Hát honnan tudná ez a barom, h az index nem ifjúsági magazin? De ha nem is tudja, legalább szólhattak volna neki. De ha szóltak volna, az is mindegy, mert aki ennyire alulművelt, mint ez a végbéllény, azon az sem segít, ha valaki szól neki, h az index nem az ifjúsági magazin. Pont jó lesz ez polginak. Pont ilyen kell oda. Nem kell kiengedni külföldre, nem szabad, h a sajtónak nyilatkozzék, kell mellé szóvivő (három), ezt meg el kell dugni valahova a pincébe, baszki, szenetlapátolni.
Mondjak valamit? Meg fogják szavazni. (Ezt is.) És minden közösség megérdemli azt a politikust, akit megszavazott. Nem minden a politikusok felelőssége, a szavazóknak is van felelősségük: aki egy ilyen mellé húzza a keresztjét, az megérdemli, amit cserébe kap:
FRISSÍTÉS:
FRISSÍTÉS II.
A hímnős forradalmár és a kicsi, rozsdás Horn Gyulák
""Mi a franc ez?" Jobbos János döbbenete komoly volt, ezt onnan is tudtam, hogy elhagyta a tájszólását, amit a tősgyökeres budai polgár még 2002-ben vett fel. Úgy meredt maga elé, mint aki egy reggel Spongya Bob Kockanadrág húsz méter magas szobrát találja a villája kertjében.
Pedig egyrészt a Felvonulási téren voltunk, nem a villája kertjében, ahová a tuják közé épített búbos kemence miatt amúgy egy ágasfa sem fért volna már be. Másrészt az előttünk tornyosuló objektum csak 8,7 méter magas volt."
 

4 megjegyzés:

  1. Sajnos ha az állatkerti majom plakátján Fidesz logó lenne, akkor őt szavaznánk meg főpolgármesternek.

    VálaszTörlés
  2. Én csak most látom, de ennél jobb ötvenhatos emlékmű nem is lehetne! Hihetetlen, milyen plasztikusan ábrázolja a tömeg, az együttes emberi cselekvés erejét ez az alkotás. És ezt akarja lebontani...?

    VálaszTörlés
  3. ezt akarja lebontani.. erre mondja, nincs művészi értéke.. ez a.. nem tudom, szal úgy kiakasztott, h azóta csak gyártom a fotósoppokat a különböző arcairól ennek a... nak... látszó...
    ...
    nak

    Sztem jó fotósoppok lettek, komoly műészi értékkel, mondanivalóval és szakmai odafigyeléssel-odaadással, elkötelezettséggel.
    XD

    VálaszTörlés
  4. Leszögezem én nem vagyok egyik párt oldalán se, de elolvasva ezt a blogot, azért kedves író, azt hiszem mielőtt hegyekbe bunkózol meg parasztozol el kellene gondolkodnod, mert a cikk tartalma és stílusa, megfogalmazása igazán nagy bunkóra, parasztra vall aki ezt elkövette....

    VálaszTörlés