2011. január 19.

Mondj egy vektort Viktor

Viktor, légy szíves, viselkedjél férfi módra. Légy szíves, ne hazudozz, mint a rossz tanuló a táblánál, mert bár tudjuk, politikus vagy, ezt választottad életed hivatásául, és a politikus akkor is hazudik, amikor igazat mond, de a primitív hazugságok még egy politikusnak is rosszul állnak.
Amikor a cenzúrátokat vizsgálják, a kilenc évre bebetonozott pártkatonáitokat firtatják, az egypárti propagandával tömött közmédiumok kérdését feszegetik, akkor nem Magyarországot és főleg nem a magyarokat támadja senki. Ez arcpirító hazugság, ahogy a pszichológus egészen szabatosan el is mondta: "Olyan ez, mint amikor a négyéves gyermek magabiztosan gondolja, bármerre fordul, előtte van észak, háta mögött dél, balra a Nap nyugszik, jobbra pedig kél. És ha azt kérik, mutassa a körmeit, akkor a tenyerét fordítja kifelé, hiszen az számít, hogy ő lássa a kézfejét."
A fideszre  2,7 millió ember szavazott. Magyarországon ennél jóval többen élnek, szavazásra  2010-ben több, mint nyolc millió magyar volt jogosult. 2,7 millió ember ennek a 33,7%-a, vagyis egyharmada. Ezt te is pontosan tudod. Ez az egyharmad adott nektek négy évre felhatalmazást arra, hogy az ország dolgait rendbe tegyétek. Ezt a felhatalmazást ti arra használjátok, hogy örök életre berágjátok magatokat és a spanjaitokat Magyarország bőre alá, mert sikeresen végiglapítottátok a választási kampányt, és ez ennyi szavazatot hozott. Ez volt a stratégiátok: sunyítani. Bejött.
Ez van.
A jó juhász hamar észreveszi, hogy kaparja magát az állat és krémet alkalmaz.
Hagyd nyugodtan a picsába a gügye "megsértették a magyarokat" óvodás hazugságot, mert semmi köze a valósághoz, és ezt mindenki tudja. Mindenki. Mindenki, guglizd csak meg, ha már kilátsz a könnyeid mögül. (Uramisten, az exnejem nem volt képes ilyen ócska hisztit levágni, pedig az aztán bevetett minden elképzelhetőt, meg még azon túl is.) 5,4 millió magyar már a tavasszal is tudta, mennyit értek. Kétszer annyi, mint amennyi abban reménykedett, tanultatok a múltból, és ezúttal normálisan fogtok kormányozni. Most már egy kicsit többen tudják megint. Azt is tudjuk, pillanatnyilag azon dolgoztok gőzerővel,  hogy a következő választásokon az a 1,6 millió, ami megmarad, az elég legyen ahhoz, hogy megint ti alakíthassatok kormányt. Pedig igazából nincs is kormányalakításra alkalmas erő ma Magyarországon, szóval elég fölösleges fosni, lehetne éppenséggel kormányozni is, ha.. nem tudnátok, hogy alkalmatlanok vagytok rá, alkalmatlan a rendszer, amiben mozogtok, ami mozgat benneteket. Tudjuk, nem fogunk meglepődni, amikor kiderül, hogy tényleg így van. Azt is tudjuk, hogy cenzúrázni szeretnél, csak most még nem mersz, inkább kisunnyogod azt az időt - is. Sunnyogásban nagyon ott vagy. Valami újat mutass, kedves barátunk. Itt az idő.
Mi lenne, ha egyszer például megpróbálnál egy fontos posztra hozzáértő embert kinevezni? Egészen szédítő gondolat, mi? Adrenalinbomba! Nem kipróbált seggnyaló, egy másik seggnyaló rokona, gyermeke, fattya, hanem rátermett. Ért hozzá.. Túlságosan feltűnő lenne, mi? Túl liberális.. Hozzáértés, alkalmasság, intelligencia alapján nem lehet kinevezni felelős embert. A felelős ember elsősorban hűséges. Az intelligens emberekkel csak a baj van, érzékenyek, gyengék az idegeik, néha még mintha lelkiismeretük is lenne. Csupa veszélyes dolog, tudjuk.
De Viktorka, te akkor se nem vagy Magyarország és nem beszélhetsz a magyarok nevében, ezt jegyezd már meg, légy szíves. Annyi jogod és alapod van a magyarok nevében beszélni, amennyi Isten nevében: Nulla. Semmi. Zéró. Egy dolgot viszont meg tudsz tenni, és már meg is tetted: leégethetsz bennünket, és ezt soha nem is hagyod ki. Vannak, akik a Kilenc lépést nem tudják kihagyni, mások meg az oxigényes vízt, megint mások a Forever Living termékek nagyszrűségét, ismét mások az örökké élő istent nem, semmiképen, neked pedig a mi égetésünk ilyen visszatérő rángás. Egyfajta Tourette-kór. Sorozatosan és kényszeresen égetsz minket, bazmeg. Kineveztél egy lovat elnöknek, egy analfabéta idiótát, egy használt zoknibábot, Fuszekli kinget. A közoktatást egy másik értelem nélküli organizmus kezébe adtad, a média felügyeletét egy harmadikéba, a pénzügyeket pedig a negyedik begőzölt dilettánsra bíztad. Olyan ótvar hazugságokkal próbálsz házalni, hogy a TV-shop ahhoz képest megváltás, a Való Világ meg való világ. (Bizonyára ezért akarjátok betiltani ezeket, fáj a konkurencia, fáj, hogy ők jobban tolják, valódibbak. Nem tetszik a verseny - értjük mi ezt, de legalább is látjuk.) Nem is tudom, volt-e küldöttség, ami ne hagyott volna ott, miután fél órát hallgatta a szöveged, azokat a rém átlátszó hazugságokat, olyan primitív dolgokat, hogy az a sértés, hogy ezt egyáltalán belemondod az ember arcába.
Néha azt képzelem, Putyin megüzente, most egy darabig fáj a feje, és influenzás, negyven fokos láza van, kettős, áttételes szövődménnyel, roppant fertőző, meg minden, mert most nem lenne képes elviselni egy Gyurcsány II.-t. Egy újabb polzsenit a polzsenik hazájából.
Viktor, ha valaki megsértette Magyarországot, az te vagy. Nem hallom, hogy bocsánatot kérnél. Nem fogom eljátszani a meglepettet, tudom, soha nem fogsz bocsánatot kérni. A magad szemében te mindig Mátyás király leszee..
Mi lehet az a bűn, aminek ilyen iszonyú a büntetése?

6 megjegyzés:

  1. szivemből szóltál. Ehhez nincs mit hozzáfüzni.

    VálaszTörlés
  2. Végre, már mióta kerestem ezeket a számadatokat!
    Honnan vannak amúgy?

    VálaszTörlés
  3. Nyolc évig vártam ezekre a majmokra! Hogy lehet ez. Valóban, "mi lehet az a bűn, aminek ilyen iszonyú a büntetése"

    VálaszTörlés
  4. @Dömpike: köszi. @ÖREG: én 2000-2008ig vártam, aztán saját kezembe vettem a sorsomat, előrehoztam a választásom, és a Malévra szavaztam - bejött.

    Az egyik adat az ovb hivatalos közleményéből ( www.valasztas.hu/hu/ovb/content/kozlemeny/ovb_kozlemeny_20100510.pdf ) van, a másik egy fideszes képviselő honlapjáról, amit most persze nem találok, ám megtaláltam a Wikipédiát: hu.wikipedia.org/wiki/2010-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok#List.C3.A1s_eredm.C3.A9nyek - a pontos szám tehát: 2 706 292. Ezt most akkor ki is javítom, mert meglett az egyharmad! :)

    VálaszTörlés
  5. ..lehet válogatni: 1. A kevélység. 2. A fösvénység. 3. A bujaság. 4. Az irigység. 5. A torkosság. 6. A harag. 7. A jóra való restség.

    VálaszTörlés
  6. ...a történelembe. Tegnap a blogoszféra azzal volt tele, hogy Orbán Viktor mennyire nem európai módon viselkedett az Európai Parlamentben. Nos, mi szeretnénk megvédeni szegény miniszterelnökünket, hiszen nagyon is európai, méghozzá jelentős elődökhöz c...

    VálaszTörlés