2011. június 26.

Hongkong - Budapest

Eredetileg ide most ”A tar ló éve” c. fogalmazvány jönne a Bunkós testvérek magyar remixének rövid összefoglalójával, de azt ezennel elhalasztom, mert témazáró írásnak szánom, ami ugye hülyeség, mert ha az ember egy blogon lezár egy témát az meg is hal rögtön. Tehát bizonyára elő fogom még venni Tarlós (Kőbunkó) István hányattatott és hánytató krónikáját, de előbb még most ez a kínai cucc.
Nem voltam rest, és megnéztem a kurva gugliban, Honkong történetét; ezt írja:
”Első ópiumháborút követő 1842-es nankingi szerződésben Hongkong szigete és számos kisebb sziget került a brit korona birtokába. A második ópiumháború után, az 1860-as első pekingi konvencióval a Kowloon (Jiu Long)-félsziget következett, majd az 1898-as második pekingi konvenció 99 évre a britek birtokába adta az ettől északra fekvő úgynevezett Új területeket.

1949 után a pekingi kormánynak katonai szempontból aligha jelentett volna nehézséget a brit gyarmat megszállása, ám ezt mégsem hajtották végre.”
Tetszik érteni, ugye? Most a fényességes kínai miniszterelnök leperkált - pontosabban beígért (minden kereskedő pontosan tudja a különbséget a kettő között) nagyjából egymilliárd eurót, hagyta, hogy fényesre nyalják a seggét, aztán lépett is tovább Angliába Shakespeare-t nézni. Van aki ezt nem érti? Van. Varánusz kolléga és Török Gábor huszonkét centiről vizsgálgatja orbánviktor nyelvét, maradt-e rajta szőrszál, papsajt, annak nyoma, vagy akármi. Egyesek felsírnak Tibetért, mások szarnak az egészre, és fesztiváloznak, mert csak a leghülyébbek politizálnak nyáron.
Egymilliárd euró - hitel persze - meg a recli további 11 pontban, ez az árunk, ennyit érünk.” - írja Fabius a Varánuszon, amire csak annyit mondhatok, ó, te jó ég!, jó reggelt kívánok, kicsit el tetszett bóbiskolni, nagyjából egy éve világos, hogy miután a szocik mocsokmód eladósították az országot (eladták még a jövőt is), és a fidesz ezen kidühöngte magát egy időre, most annak néztek utána a fiúk, mit lehet még eladni, zaciba csapni, akármi, mert ki kell fizetni a támogatókat. Senki nem azért adott pénzt a Pártnak, mert annyira jófej srácok, hanem, hogy kamatostul visszakapja. Mert a magyar ”elit” (szerintem egyszerűen szarháziak, vagy szaremberek) egyetlen dologban tud gondolkodni: mit lehet eladni. Ebben az egy dologban gondolkodnak nagyjából hat-, hétszáz éve. Dolgozni soha nem dolgoztak, a fejlesztésben sem jeleskedett (Széchenyin kívül) egyik sem, azt sem tudják, mi a munka, fejlődés, éppen ezért borzasztóan szeretik hangoztatni, hogy ők milyen keményen dolgoznak. Ha valóban keményen dolgoznának, annak nyilván lenne nyoma, de nincsen más, mint egy lerabolt, kifosztott ország. Nem is érdemes ezzel foglalkozni, ugyanis úgy is hazudnak, a magyar elitnek soha egyetlen igaz szava nincsen, ez axióma. Soha nem egyetlen őszinte mondat nem hagyja el a szájukat, erre kínosan ügyelnek.
Egy éve világos, hogy miután nem maradt más ennek a garnitúrának, a Magyarországon élő embereket akarják eladni kilóba: ócsó munkaerő; lófaszt az egyetemi képzésbe, ”túl sok a diplomás, szakmunkásokra van szükség”, mindenki takarodhat dolgozni, mert segély az nem lesz, mit nem lehet ebből érteni? Melyik része a homályos? Csináljatok sok gyereket, mert kell az olcsó munkaerő - a kínaiaknak. Sőt a németeknek is. Sokan vennének olcsó munkaerőt Európa határában. Innen a Budapest-Honkong.
És ez nem is annyira borzasztó jövő, legalábbis nem mindenkinek, hiszen Hongkong amolyan mintaváros volt mindig is, rengeteg dollármilliomossal, mintaváros napjainkban is. A kérdés természetesen az, mihez képest nem borzasztó ez a jövő? Lehet abban bízni, hogy a kínai gazdák jól fognak majd bánni mindazokkal, akik az elvárásoknak megfelelően dolgoznak, igaz Kínát szemlélve nem ez jut először eszébe az embernek, ugyanis nem nagyon emlékszem olyanra, hogy ez ott így lett volna, hogy szabad jóléti társadalmat építettek volna a kínaiak. Persze lesznek, akiknek jó lesz, de bizonyára lesz egy szint, ami alatt tízesével ugrálnak ki a dolgozók az ablakokon, ám majd szerelnek fel hálókat, mint otthon, Kínában. Az illetlen tüntetéseket majd szétveretik, nagy ügy, ez sem újdonság már Budapesten. Viktorék jövője mindenképpen garantált, és fényes, nem véletlen, hogy egy merő mosoly volt a zember: megvették ezt a kuplerájt, lesz zsé dögivel! Nyilván csak engem emlékeztet ez arra, amikor végső elkeseredésében az uraság eladja a cselédjét kurvának, hogy meglegyen a napi három liter savanyú.
Én csak azt nem értem, miért nem világos ez még mindig, miért a sminkről meg a kozmetikáról beszél mindenki? Állati lohasztó. Persze talán értem.. Ezt nevezhetik sokknak, nem? Cselekvésképtelenségnek, amikor a szó bennszakad.
Abból, hogy a kínai miniszterelnök Londonba repült tovább, onnan pedig Berlinbe, az is világos, hogy orbán nem az EU tudta nélkül lépett. Ha ez történt volna, már úgy seggbe rúgták volna érte, hogy csak füstöl, de nem. Fényesfejű Vezetőtök eladta Magyarországot Kínának, de még az is lehet, hogy Görögországot is eladják Kínának, ekkora a szar, kedves barátaim, hogy értsétek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése