2010. március 21.

Táncziskola

Szokás szerint két dolog. Vegyük előre a hosszabbat: Hazudós Feri évetértékelt. Sokan csodálkoznak, mire ez? Bede kapva kapott az alkalmon összehordott megint egy szánalmas irományt - nem veszi észre a bohóc, h senkit nem érdekel. Ez tőle idéztem, nem önkritika volt. Ott még nem tartunk.

Pedig a tétel roppant egyszerű, sokkal egyszerűbb, mint azt megválaszolni, ki nyomja a tehetségtelen BedeiBélát az indexnél: Feri fél a kétharmadtól, fél a felelősségre vonástól, de leginkább az elzuschlagosodástól fél, ezért lejt*. A bukás óta némileg kipihente, összeszedte magát, és most azon dolgozik, hogy valamiféle bázist gyűjtsön maga köré arra az a esetre, ha megtörténne, hogy az MSZP harmadikként végez az idei választásokon.


Az utóbbi időben hullanak a fejek, legalábbis az ügyészség, az APEH meg a VPOP sorra tárja fel a korrupciós ügyeket. Mi lesz, ha egyszer Ferkó ügyletei is asztalra kerülnek? Oké, őt azért nem olyan könnyű falhoz állítani, mint egy nyamvadt kis Zuschlagot, vagy a borsodi hentest, aki ráadásul falánk elbizakodottságában alaposan megtiporta a még egyáltalán nem halott Kocsis (MVM) István tyúkszemét, de ha már Hagyónak is az életéért kell harcolnia, könnyű elképzelni, mi történhet egy fideszes kétharmad esetén Ferkóval, aki károkat is nagyságrenddel nagyobbakat okozott (meg annyival többet is harácsolt), mint az előbb említett két lótifuti összesen. A végén még esetleg eladnák az elvtársak, h saját pozícióikat megvédjék - már ha marad nekik bármilyen pozíció a választások után.

Akik még emlékeznek, mivel kezdték a szocik a FIDESZ-bukás után, tényleg nem nagyon kell megerőltetniük a fantáziájukat, h kitalálják, mivel fogja kezdeni a fityisz-kormány kétharmaddal vagy nélküle. Úgy bizony: sírás és fogaknak csikorgatása.

Persze a világ nyolcadik csodája lenne, ha egy Ferkó kaliberű tolvajt seggbe rúgnának  azért amit elkövetett, de zűrzavaros időkben bármi megtörténhet. Előfordult már, hogy királyokat lefejeztek. Kegyetlen játszma ez, és Ferkó pontosan tudja, így hát játszik mindhalálig.

A harmadik helyen végzett, alaposan kivérzett, hálátlan MSZP meg lesz talán Ferkónak, ha most elegendő hívet tud toborozni maga mögé, és azt tudja mondani, lám, én egyedül ennyi szavazatot érek, és lám, ki is mondta: menjetek híveim, szavazzatok az MSZP-re. Vásári gesztus. Cserében esetleg nem vetik oda őt is a kutyáknak, mint a másik kettőt, vagy hányat.. Ferkó igen jól tudja, hogy megy az ilyesmi, hiszen Zuschlag, az ő neveltje és nyilvánvalóan nyafizott is neki kissé az előzetes, meg az esetleg tizenkét év börtön miatt. Bukott Feri nem akar sem előzetesbe, sem börtönbe kerülni. De nem ám! Így hát évértékelt. (Fogós, ravasz kérdés lenne kideríteni, ki fizette a cehhet?) Megmutatja az erejét - ami pontosan csak azt jelenti, h szüksége van erőmutogatásra. Úgy értékeli közel a kopók. Betojt, semmi többről nincsen szó. Jönnek a rossz idők, hát idejekorán beássa magát, évértékel és a tőle megszokott módon kijelenti: a baloldal én vagyok. Gondolom, nagyon sajnálja , h nem tud önmagára elegendő szavazatot leadni, mondjuk legalább annyit, h a parlamentbe bekerüljön örökös tagnak. Szobornak a büfébe, vagy valami hasonló. Én el tudnék képzelni néhány könnyen megvalósítható szobrot a parlament büféjébe, ami Ferire emlékeztet (míg ő a büntetését tölti), ha valakit érdekel, keressen meg..

Ez volt az egyik, a másik meg a jobbik, de azt most rövidre zárom: aki a jobbikra szavaz, az fasisztákra szavaz, az a gyűlöletre szavaz. Ez ennyi. Ám tegye.
Senki nem mondhatja, h fosom a szót..

*sajátos, semmi mással össze nem hasonlítható mozgását nevezem magamban már egy ideje lejtésnek, amiről mellékeltem is egy tánciskolai tananyagba illő GIF-et
FRISSÍTÉS:
A rendőrség ... javasolta az ügyészségnek Hagyó mentelmi jogának felfüggesztését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése