2011. szeptember 20.

Álom, álom, édes álom

"A felsőoktatásért felelős államtitkár szerint a külföldre távozó diplomásokon mindenképp bevasalják majd a taníttatásuk költségeit, és legfeljebb az úszhatja meg, aki "dzsungelbe költözik"." Én viszont nagyon kíváncsi lennék, hogyan szeretnék ezt a gyakorlatban kivitelezni, ugyanis attól tartok, már megint csak a szájuk jár, ez is az orbáni pofon újabb klasszikus esete, ami ugye soha nem csattant el, csupán egy mélynövésű fülkeforradalmár nedves álmának megszáradt emléke valami gyűrött papíron. Meg a kurva nagy semmi. Aki nem él Magyarországon, annak ezekkel a forradalmian ostoba emberekkel meg dolgaikkal akkor van dolga, ha odautazik, és ez már akkor is igaz, ha csak Ausztriába költözik, ami nem igazán van távol Magyarországtól. De még akkor sem kell feltétlenül találkozni a futballokosok dolgaival, ha az ember hazalátogat, akkor is csak az "áldásokkal" van dolga, a kiégett, elkeseredett, ólmosan szürke emberekkel, akiket termelnek, akiknek tehetetlenül kell tűrniük, hogy az arcukba hazudnak, eladják, elárulják őket választott képviselőik, és nincsen más lehetőségük, mint abban reménykedni, hogy egyszer mutálódik egy olyan vírus, ami örökre eltörli a Föld színéről az efféléket. Egy ilyen vírus nagy csoda lenne. Még én is elmennék valami szent helyre virágot, sót, bort, húst és dohányt áldozni az isteneknek, ha egyszer mutálódna valami ilyesmi.


Aki egy másik EU-tagállamnak is polgára, vagy éppenséggel csak annak polgára, annak semmi dolga sem ezzel, sem a következő, sem az azután következő magyar kormánnyal. A texasi törvények Kaliforniában semmit nem jelentenek, üres szavak. A magyar törvények sem számítanak semmit Finnországban, sem Svédországban, sem sehol másutt a világon, csak és kizárólag Magyarországon. Amikor ennek az ellenkezőjét állítja bárki, az hazudik. Politikus - persze, hogy hazudik, de azért hazudni még mindenképpen ciki.

Képtelen vagyok elképzelni is, hogy megjelenik itt valami magyar faszi, lobogtat egy magyar nyelvű papírost, és ettől bárki letiltana a fizetésemből bármilyen összeget, amikor ez akkor sem történik meg, ha a gyerektartással van elmaradásom. Azt mondja az illetékes elvtárs, hogy a "közlekedési bírságokkal is megtalálják a külföldön élőket". Gyerektartás pénzekkel meg nem, ugyanis azt még nem sikerült elérni. Azt ugyanis előbb el kéne fogadtatni az itteni parlamenttel. Külön-külön el kéne fogadtatni minden országban, minden parlamenttel, hogy bepikkelyezzék. Aki erre fogad, az némileg túlértékeli a magyar diplomácia súlyát, erejét, kitartását. Aki állítja, hogy ez a fülkeforradalmároknak módjában van, az meg hazudik. A gyerektartás dolgot még csak-csak, esetleg, el lehetne, sőt el is kéne intézni, de miért fogadnák el ezt a röghözkötésősdit bárhol is? Majd szóljon, akinek eszébe jut valami indok, amivel rá tudna beszélni engem arra, hogy csesztessem azt a diplomás szakembert, aki itt él, itt adózik, itt dolgozik, hogy letiltogassak a fizetéséből meg ilyenek. Utána azt is tessenek megmondani, hogy ez a szakember miért ne költözne át oda, ahol nem tiltogatnak le a fizetéséből, mondjuk Írországba, Norvégiába, az USA-ba, Kanadába, satöbbi. Nekem pillanatnyilag nem jut ilyesmi az eszembe, de én buta ember vagyok, nálam okosabbaknak talán akad erre ötlete. A hazudósok meg a még butábbak véleménye nem érdekel, azt törlöm.

Nekem az jut még eszembe, hogy a munkaerő szabad mozgása az EU-ban alapkérdés, és alapjog, de ha jobban belegondolok, ez nem is számít, mert senki másnak nem érdeke egy ilyen törvény, mint a fidesznek, ami egyszerűen nem akar többet fizetni a diplomásoknak, meg senkinek, aki nem rájuk szavaz. A fidesz meg légyszar a marhalepényen.

Igen, én is tudom, hogy egy politikus akkor hazudik, amikor kinyitja a száját, ám ez nem jelenti azt, hogy minden politikus ostobán és kényszeredetten hazudozna, hogy egyáltalán soha ne lenne képes legalább féligazságokat mondani. Ez csak a magyar, meg a diktatúrákban felnőtt egyéb politikusra jellemző, és abból táplálkozik, hogy a diktatúrában soha nem is kell igazat mondani, ugyanis senkinek nincsen lehetősége más véleményen lenni. Vagy elfogadod, amit hallottál, vagy elfogadod, amit hallottál. Ám természetesen ez csak diktatúrákban igaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése