2010. április 14.

A Lendvai-hatás


Lendvai Ildikó, folytatva az msz(m)p-s politikusok hagyományait pusztító csapással leterítette önmagát.
Lendvai Ildikó váratlan, jó teljesítményével az LMP a figyelem középpontjába került, simán kiütötte az önmaga ismételgetésébe fásult jobbikot. Én is most figyeltem föl igazán az LMP-re, nézegetem, mit tud, gondolom, mostanában sokan vagyunk ezzel így - mármint az LMP-vel. Lendvai már bemutatta, mit tud, ez nem kérdéses, épp olyan halálosan veszedelmes saját pártjára, mint gyf, meg még jó pár magyar politikus bal- és jobboldalon egyaránt.
Az LMP az Európai Zöldek felé indul, ennyit már levettem. Schiffer a TASZ-tól jött, a TASZ-t munkáját kedvelem, bár bizonyos allűrjei zavarnak, de hát kinek nincsenek bizonyos allűrjei? Még talán nekem is lehetnek..
Tehát faramuci módon Lendvai irányította a legtöbb figyelmet az LMP-re, ha direkt csinálták volna, akkor sem lettek volna képesek olyan sikeres kampányt produkálni, mint most Lendvai a hülyeségével, aztán meg a komplett msz(m)p az ezt követő régről ismert ostoba, konok bénázással. Schiffer (Máris-megtalálták-az-elveszett-szavazatokat) András gyors, vicces és pontos. Gondolkodónak, szellemnek nem egy kategória Lendvaival, ez most nyilvánvaló lett. Ezt a meccset Schiffer nem pontozással nyerte. A történtekre nem is lehet jobb hasonlatot találni, mint a boksz világából a fenti videó. Hetekig osztják, hergelik egymást szavakban az ellenfelek, aztán magán a meccsen egyetlen pofon elég, utána megint jöhetnek a szavak - mindenki a maga módján. Az msz(m)p és az LMP ebben sem azonos kategória.
Természetesen a jobbik is megszólalt az ügyben: elismételte demagógiáját, ami csak abból a szempontból érdekes, h előrevetíti a párt jövőjét: roppant unalmas lesz pár hónap után, mert nekik mindig az jut az eszükbe. Ezzel olyan 5, sanyarú időkben 15%-ot lehet hozni, amennyiben megmaradnak egységnek, ami igen fontos lehet azok számára, akik e pártba fektettek, mert ez tuti 2-300 millió forint a közösből, de keserű pirula, azoknak, akik valamikor hittek a jobbikban, mert ez a jobbik már nem az a jobbik. Az általános megítélést pedig pontosan tükrözi az USA nagykövetének gesztusa és véleménye: "Az amerikai nagykövetség sajtóosztályán azt a választ kaptuk, hogy Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet asszony a parlamentbe bekerülő demokratikus pártok, tehát a Fidesz, az MSZP és az LMP eredményváró rendezvényeire látogatott el. Kérdésünkre, hogy a Jobbik demokratikus párt-e szerintük, nemmel válaszoltak."
Nem hinném, h ez ennél több szót érdemel: mindig lesz pár kéményseprőruhás a képviselők között, na bumm. A magam részéről azt gondolom, nem baj, ha egy működő demokráciában léteznek és megszólalhatnak szélsőségek, szerintem nem is kéne őket korlátozni, had mondják a magukét, sokat nem oszt, nem szoroz. Ha van működő rendőrség, működő jogrendszer, az elegendő ahhoz, h a helyén tartsa a szélsőségeket. A szélsőségek mindig is jók arra, h jelezzék, ha valahol pontatlan, rosszul működik a rendszer. Aki pedig vét az együttélés szabályai ellen, azt a törvényeknek megfelelően levadásszák. Megoldható dolog, szerintem Magyarországon ennek egyetlen akadálya van: bizonyos körök igen komolyan profitáltak a szabályozatlanságból (például ők). Nem, nem csak az msz(m)p, a fityisz is. Többek között ezt fogja nehezíteni az LMP jelenléte a parlamentben.
Oktatóvideó:
Finnországban is előtérbe került mostanában a politikai korrupció, éppen tegnap hallottam a rádióban, h a rendőrség erősen vizsgálódik egy képviselő ügyében, ám egy másik képviselő szerint a jelen törvények értelmében nem büntethető amiatt, amit elkövetett, nem számít korrupciónak ami történt. (Mellesleg lassan fél éve, mióta felmerült, h szigorítsák a törvényt, napirenden van a kérdés, ez az egyedi eset csak egy olyan, amivel demondstrálják, miről van szó.) Ami számomra érdekes, h azonnal kerítettek valahonnan egy docenst, akinek a szakterülete ez a kacifántos probléma, és őt kérdezték az újságírók. Nem emlékszem, h Magyarországon valaha bárki szakértőt, professzort, docenst, kutatót kérdezett volna ilyen ügyben, nem valami ostoba politikust, aki felmondta (lehetőleg papír nélkül) pártja hivatalos álláspontját. Az első eset erre, ami hozzám is eljutott, az Haász János és Magyari Péter riportja volt Tóth István János korrupciókutatóval, amit nem győzök linkelni, annyira meglepett, és nálam 10/10 pontot ér.
Hogy Finnországban mi lesz most? Ha a  képviselőt lefizették, a zsaruk ki fogják deríteni. Ha törvények szerint nem büntethető, módosítani fogják a törvényt. Ez borítékolható. Fogalmam nincs, kik ülnek most a finn parlamentben, de ebből a szempontból nem is számít. Felderítettek egy ügyet, egy parlamenti képviselőt befolyásolhattak, tehát ügy van, innentől kezdve az illetékesek dolga, h kezeljék a helyzetet, vitára bocsátják, kivizsgálják, kutatják, majd döntenek. Pont. Meg fog történni.
De térjünk vissza az LMP-re. Azt kell mondanom, igen jól kezdtek, ha ezt a vonalat tartani tudják, komoly jövőjük lehet, meghatározó szerepet is játszhatnak, mint a józan ész képviselői. Sok sikert kívánok nekik ehhez, mert igencsak ráférne az országra a nagytakarítás, amit szerintem nem várhatunk az elitista, ékszerkedvelő viktortól sem, ahogy Lendvaiék csetlő-botló kiscsoportjától sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése