2010. április 13.

Mikor esik le?


Érdemes alaposan megnézni ezt a sok rendkívül szimpatikus arcot ezen a képen..
(rákattintva kijön nagyobban is)


Van ez az msz(m)p-s ööö.. a Lendvai, igen! Szóval, most szólongatja az LMP-s népeket, h a következő fordulóban léptessék vissza a jelöltjeiket, meg savazzanak az msz(m)p-re, meg ilyenek. Majd hülyék lesznek.. Tisztára, mint a régi szép időben az szdsszel. Keziccsókolom, az LMP nem az szdsz. Az szdsz kiesett. Önök barmolták szét, emlékszünk, igen. De ezek most nem pucsítanak.

Gyurcsány barátsága, gyurcsány embere kivégezte az szdszt, ismerjük a sztorit. Annak a gyurcsány ferencnek, akinek külön kellett szólni, h őt nem várják a Tarka Magyar tüntetésre, de azért csak elment, mint Kiszel Tünci a kiszemelt partira. (Igen, vannak iyen emberek többen is.) Az LMP azonban nem kér az önök barátságából, támogatásából, dörgölőzéséből sem. Független párt, nem kistestvér. De ennél van egy rosszabb dolog is: az LMP szavazói sem kérnek az önök szimpátiájából, sőt kifejezetten rossz pont a szemükben az önök barátsága és a magam részéről teljesen meg tudom érteni őket.

Na, most akkor csak Lendvai Ildikó figyeljen, a többiek nézzenek máshová: igaz, h az LMP nem fideszes, nem is náci, sőt eléggé baloldali, de ez nem jelenti azt, h úgy lehet csicskáztatni, mint annak idején az szdsz-t. Teccik érteni? Az a korszak elmúlt. Vége. Az MDF-SZDSZ kipottyant (nagyon is megérdemelten), kegyedék 20% alatt tetszettek végezni, az LMP éppen bekerült és egyből 7% fölött van és valószínűleg nem áll szándékában elveszíteni a választóit azzal, h  bepucsít egy döglődő bűnszövetkezetnek. Nekik a Fidesz nem mumus, csupán egy parlamenti párt, az msz(m)p pedig nem a Nagy Testvér, hanem egy másik parlamenti párt. Az a párt, amelyiknek Nagy Testvére volt, az már nincsen a parlamentben. Rossz szá-mot tet-szett hív-ni. Oké?

Mit tetszik gondolni, nyolc év fidesz-kormányzásról? Az lenne a pokol? Hát nyolc év msz(m)p kormányzás eléggé kiütötte az országot, az tény, de kiütötte az msz(m)p-t is, ami akár hasznos is lehet az ország szempontjából. Mert mi, hétköznapi, lüke, nem politikus emberek, elsősorban azt nézzük. Nyolc év msz(m)p kormányzás kiütött két rendszerváltó pártot, ami húsz éve a lopkodáson kívül semmit nem csinált, nyolc évig kolonc, kullancs volt a köztársaság, az emberek, a közösség nyakán, és bejuttatott a parlamentbe két új pártot, amiből az egyik náci. Köszönjük ezt önöknek, kedves Lendvai Ildikó.

Az a helyzet, h végre jó lenne egy baloldali párt Magyarországra, és ebből a szempontból az msz(m)p útban van/volt. Nem könnyeznénk érte, ha az mdf-szdsz sorsára jutna.

Tehát, ha nem tetszik akarni kétharmados fideszt, akkor szépen vissza tetszik lépni minden körzetben, ahol az LMP-nek van jelöltje, és arra tetszik biztatni a saját szavazókat, szavazzanak az LMP-re. Különben kétharmados fidesz lesz, aszt kész.

Az a mostani mocskos és primitív játék, mit most el tetszett kezdeni esetleg megszokott, és normális az msz(m)p köreiben (lásd Tarka Magyar, Critical Mass, szdsz), megszokott és elfogadott volt a parlamenten belül, esetleg ebben tetszett szocializálódni, ezt tetszik normálisnak tartani, ám az emberek és főleg az LMP szavazói nem. Sőt, undorítónak találják. Hét perc alatt nyolcszor tetszett kimondani, h lehet más a politika. Igen, lehet. Lehet más, lehet enélkül az alpári, pitiáner játék nélkül is csinálni. Éppen erről van szó: lehet úgy is csinálni, h az emberek, és az ország érdekei legyenek az elsők. Ezzel most újat mondtam, ugye? Na, éppen erről van szó.

*

Shiffer Andrásnak: "Minket is nyugtalanít a lehetőség, hogy a Fidesz kétharmadot szerez, de ezért a felelősség azokat terheli, akik nyolc évig kormányoztak". Ez most milyen duma? Silány. Színtiszta demagógia. A felelősség kibaszottul azokat terheli, akik így szavaztak. Igen, van benne szerepe az elmúlt nyolc év kormányzásának is, de sokkal nagyobb szerepe van annak, h az emberek valami 36%-a, 2 862 172 szavazásra jogosult nem ment el szavazni. Ez majdnem nyolcszázezerrel több, mint amennyi az msz(m)p-re szavazott, ami kettőszázezerrel több, mint az LMP szavazóinak száma; vagyis magasan a második legnagyobb párt Magyarországon a Nemszavazók Pártja.

Ezeket az embereket senki nem tudta megszólítani, ezek az emberek úgy gondolják, nincs kire szavazni ma Magyarországon, őket egyetlen párt sem képviseli sehol. Ez pedig nem csak a kormánypárt működésének eredménye, ez az egész politikai rendszer működésének az eredménye - ez, gondolom, világos. Nem kéne fölvenni azt a parlamenti stílust, amitől éppen behánynak az emberek, ezt a "be-be-beee, te vagy a hibááás, be-be-beee.." óvodás gügyögést. Képzeljük azt, h az LMP-re a gondolkodó emberek szavaztak, és akkor beszéljünk is úgy - bármilyen nehéz is ez.

2 megjegyzés:

  1. Transylvanianmixedgrill2010. április 13. 21:54

    Jó, nagyon jó irás!

    VálaszTörlés
  2. utolsó két bekezdés színtiszta faszság.

    a többi nettó igaz.

    VálaszTörlés