2010. április 12.

Választás 2010 Magyarország

Na, megvolt az első forduló. Kezdjük ezúttal a könnyebbik végével, röhögjünk egy megérdemeltet a jobbik szereplésén, mert ahogy előre megmondták, győztek, csak a kétharmados fityisz áll az útjukban, meg két másik párt..

JOBBIK

"..beszédét azzal kezdte, hogy a Gyurcsány–Bajnai-korszak utolsó napja pontosan úgy sikerült, mint amilyen az egész korszakuk volt. "Finoman szólva is furcsa, ami történt. A magyar választók joggal dühösek, és érezhetik magukat becsapva, főleg, hogy kiderült, titkos adatbázisokat készítettek róluk." Ezután elmondta, hogy a Jobbiknak "totális ellenszélben" is sikerült megdupláznia szavazói számát (mihez képest? - a szerk.). Ez a jövőre nézve nagyon bíztató, hiszen a párt tud tovább erősödni." Nos, én viszont erősen kétlem, h ennél tovább tudna erősödni, elérte azt a szintet, amit egy társadalomban a szélsőségesek jó szélben el tudnak érni (a miép volt már 5,5%-os), Le Pen pl. 17,79%-ig jutott, 16,67-et hozott most a jobbik. - ez így szokott lenni alacsony részvétel, és kiábrándult szavazók mellett. Jörg Haider még miniszterelnök is lett, igaz utána Ausztriának szembe kellett néznie egy durva bojkottal, mert Európában a nácikat azért annyira nem kedvelik, de ez nem változtat a tényen.
A jobbiknak megvolt az előnye, hogy a semmiből tűnt elő, pénze van, és igazán még senki nem tudja, milyen lesz a söpredék pártja a parlamentben, pontosabban tudjuk: olyan, mint Slota, Le Pen vagy Haider, tehát, aki figyelt, az úgy is tudja. Más kérdés (és a szavazatok számát tekintve ez lényegesebb), h aki a söpredékre szavaz, az nem tudja összevetni Slota működését a jövőbeni jobbikkal, ez a feladat már túl összetett neki. Ugyanakkor aki a söpredékre szavaz, az amúgy sem képes végigolvasni egyetlen ilyen terjedelmű bejegyzést sem, mert hosszabb, mint 140 karakter, neki meg 141-nél ledobja az agya a témát, vagyis nem emlékszik már, mi volt az elején, 142-nél sokkot kap, 150-nél mesterséges légzést kell alkalmazni nála, 160-nál bekómál.

Elit alakulat és a kisebbség..
De lépjünk tovább: "Sokan voltunk akik jobb eredményre számítottunk, hogy megelőzzük sz MSZP-t, ez sikerülhetett is volna, ha a Fidesz és az MSZP nem folytat rágalomhadjáratot ellenünk. A magyar emberek kétharmada pedig jobbikos, csak még nem mindenki tud róla." - nos ez utóbbi állítás abban az esetben lehet igaz ha Magyarország lakosságának mindössze 20%-át tekintjük magyarnak ugye.. úgy talán igen. Ebben, és csak ebben az esetben igaz az előző mondat, egyébként egy agyalágyult víziója, ami jobbikos politikustól persze kicsit sem idegen, vagy meglepő. Az, h nem tudtak lepattanni a kétharmados ígéretről azt erősíti, h a párt leginkább egy kissé még infantilis kistestvérre hasonlít, aki a bátyja fanszőrzetén keresztül mindenre irigy, és fújtat. A fityisz bekebelezte a kresztyénygyemokratyákat (ami jó, mert legalább csendben vannak), most, h nincs többé mdf, a fityisz gyakorlatilag megette az egész jobb oldalt, a maradékot, amihez már nem volt gusztusa, meghagyta a jobbiknak, az acsaroknak.

"Azonban számukra is be fogjuk bizonyítani hogy nem szabad hinni a rágalmakban. A magyar társadalom ne a szavakat nézze végre, hanem a tetteket, ne az ő tetteiket, hanem a mieinket." - mondta Vona. Ami azt illeti szívesebben is nézegetném Niki párttag működését mint Vonáét, vagy a dögunalom vonatott vontatott ex-elnökjelölt ex-asszonyét, de sajna nem Niki a jobbik szóvivője, bár ez a másik is eléggé, hogy is mondjam, kipakolta a portékát.. Egy lépéssel távolabb került hát a szebb jövő, amit korábban vázoltam (18+), maradt a szövegelés..

"A pártelnök szerint amit elértek, az nagyon sok, komoly szerepük lesz az országgyűlésben. "Ez a nap, 2010. április11-e a történelemkönyvekbe nemzeti áttörésként fog bevonulni."" Ezt a komoly parlamenti szerepet játszotta egy időben a magyar nyilaspárt: időről időre begyűjtötte a két pofont Horthy-tól, ezzel növelve a kormányzó népszerűségét. Orbán már utalt erre a maga fennkölt mélységéből, és esküdni mernék rá, nem fogja kihagyni a lehetőséget, h a kormányzó szerepében páváskodjék és időnként leosszon egy-egy pofont a kistesónak. Súlyos hiba lenne a Viktor ambícióit alábecsülni. Ezzel viszont áttértünk a másik témakörre a fityisz néma kétharmadára.

FITYISZ

A fityisz kétharmada akkor lenne jó dolog, ha arra használnák, amire az emberek adták, vagyis, h úgy írják át a törvényeket, ahogy azt a kor megköveteli, ahogy azokra az országnak, a jövőnek szüksége van, ha a kor követelte modern Alkotmányt és törvényeket tudnának Magyarországnak adni. Négy évig ők nevezik ki a köztársasági elnöktől kezdve az Alkotmánybíróság tagjaiig az összes állami tisztségviselőt, hát olyan nagytakarítást tarthatnak, h utána ragyog az ország! Utoljára az mszmp-nek volt ekkora hatalom a kezében. Tudjuk, mire használták.. Most annyit tudunk, a fityisznek listája van a támogatóikról, és a "komcsikról" is, vagyis mindazokról, akik nem őket támogatják. Azt is tudjuk, kik vannak benne a párt vezetőségében, bár ezeket az arcokat nagyon gondosan eldugták mostanáig, ugyanis nem igazán szalonképes (Mikola István, Semjén Zsolt, Kövér László, stb. stb. stb.) fickókról beszélünk. Azt tudjuk, h Viktor szeretne valami keresztény utalást is beleírni az alkotmányba. Ez neki fontos. Igen, 2010-ben a Magyar Köztársaság leendő miniszterelnöke azon töri a fejét, h a modern magyar Alkotmányba bele kéne írni, h Magyarország valami alig ötszáz éve megbukott vuduizmus utolsó fellegvára: keresztény. Talán majd azt is beleírják, h a történelmi koronát évente négyszer el kell utaztatni Esztergomból Budára, h bizonyosan legyen tél, tavasz, nyár és ősz, meg a Viktor is úgy csippantja azt az ékszert. Mást nem igazán tudunk, mert a fityisz választási kampánya a hallgatásból állt. Meg kell hagyni, már ez is nagy eredmény, nem voltak nagygyűlések, gyújtóhangú szónoklatok, mély kuss volt, mert valakinek sikerült megértetnie a társasággal, h minden kiejtett szó elveszett szavazatokat jelent. A vőlegény, az ország, az álmát szerette, a menyasszony azonban valójában ugyan az a randa, kuszált fogú sárkány, aki ráadásul kőcukor kategóriájú, hót primitív, agyatlan seggfej.

"A magyarok ítéletet mondtak egy korszak felett" - kezdte Viktor a szövegét, bár senki nem kérte rá, h szavakat adjon a szavazók szájába. Ez nem szép dolog, és nem is igaz. Nekem a klasszikus jelent jut eszembe a 22-es csapdájából:

"- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában, gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek a tisztjei ezt elmondhatnák magukról. Gondolkozzanak ezen.
Knight őrmester gondolkodott ezen, aztán udvariasan felvilágosította Cargill ezredest, hogy szavait a legénységi állományhoz intézte, és hogy a tisztek a század másik szárnyán találhatók, ott várják. Cargill ezredes kurtán megköszönte, aztán izzó önelégültséggel vonult át a körleten. Büszkévé tette az az önmegfigyelés, hogy a szolgálat huszonkilenc hónapja sem homályosította el totális alkalmatlanságának zsenijét."
Ha az elnök úr tudni szeretné, miről van szó, és magától, nem jön rá, akkor segítek, kedves elnök úr:

Feladatok:
Kedves Orbán Viktor! Ha a fentiekkel megvannak, és kifogytak az ötletekből, akkor olvastassa el legyen szíves nem komcsi csapatával ezt és ha már így sem lesz több ötlet, akkor szóljon, mondom a továbbiakat. Hagyjuk a nagy szavakat, mindannyian tudjuk, azzal nyertek, h hallgattak, ne rontsa el mindjárt az elején azzal, h tépni kezdni a száját rögtön az elején,m ert négy évig büntetlenül megteheti. Négy év gyorsan elszáll..

LMP

A választások valódi győztese az LMP. Tökéletesen át tudta venni az SZDSZ pozícióit, sőt jobb eredményt ért el, mint amit az SZDSZ elérhetett volna, méghozzá úgy, h közben (remélhetőleg) megszabadult a vízfejtől. Nagyon remélem, nem fog átszivárogni mindenféle ex-szdsz-es ex-elvtárs az LMP-be. Tulajdonképpen a párt négy év alatt bemutatkozhat, megerősödhet. Ellenzékben ez könnyebb, ami nagyon jó lehetőség, hiszen, ahogy a fidesz példáján látjuk, ellenzékben még a hallgatás is jövedelmez. Csak a régi jó elvtársak ne kerüljenek át, nem győzöm ismételni, ne kerüljenek szem elé, csak erre kell figyelni. Nem véletlen, h az LMP-t ért legkomolyabb támadás, a Kókával való rokonítás volt..

MSZ(M)P?

Mit lehet erre mondani? Rajtakapták a tolvajt, megforgatták kátrányban és tollban, ahogy kell. Talán tanul belőle és jó útra tér, vagy úgy jár, mint az MDF-SZDSZ.. Szerintem ezek azonban notórikusok, nem tudnak leállni. Így szocializálódtak, mint a Zuschlag. Magyar Szocializálódott (Munkás) Párt.. he-he..

Na, ez van április 12-én. Részemről továbbra is azt gondolom, a helyes szavazat az előrehozott választáson a Malévre szavazni volt. Turistaként tudom szemlélni az eredményeket, változásokat, saját, személyes sorsomat, közvetlen családomat nem érintik. Érdemes talán újra elgondolkodni a demokrácia működésén, úgy is, h nem csak az egyes részleteket vizsgálgatjuk, hanem a nagy egység működését is.
*
FRISSÍTÉS
ezen azért érdemes elgondolkodni...

8 megjegyzés:

  1.  A választás üzenete: csak ne az MSZP-t! A vasárnapi választás egyértelműen az MSZP-ellenes erők elsöprő győzelmét hozta. A választások első fordulója a Fidesz nagy győzelmét hozta. Nincs azonban győzelem vereség nélkül. A vasárnapi választások ...

    VálaszTörlés
  2. Látod, elmondod mit kéne lépnie a Fidesznek, de a konklúziód mégiscsak a Malév-voks! Magyarul, el nem hiszed, hogy volna rá akarat és tehetség, hogy megtegyék! És igazad is van, mert nem fogják. Annyi lobby ellen, egyszerre nem vállalják a harcot, napersze, nincs is meg hozzá a motiváció. A közbiztonsághoz biztos hozzányúlnak, mert látványos dolog, nagy (politikai) profitot hoz, ugyanezért megvariálják a segélyrendszert is, maszatolnak egy sort az államigazgatással meg az állami cégekkel (sok aktivistának kell ám hely), a közoktatást is megrángatják kicsit, de, hogy a bírói kart...áhh, vagy egyáltalán a jogalkalmazást...nem ment el az eszük, nem bukni akarnak. Aztán, the rest is silence!

    VálaszTörlés
  3. Hát ezért lenne mégiscsak jó az az "erőszakos" Szent Pál, különben annyi érdek mentén szakad az akarat, ahány képviselőből áll a kétharmad! Szent meg nincs, ők még csak boldogok. :)
    Úgy gondolom, látjuk mi még Gyurcsányt a hívők körében, legfeljebb 1, max 2 éven belül. Pont azért, amit írtál, nem akar ő " bukott elkúró"-ként szerepelni a tananyagban! Politikusnak fiatal, pénzt tud szerezni, Mesterházy nem ellenfél neki. Majd rákeni a buktát a műbőrkalapos megyei titkárokra, az antireformerekre, a világválságra, mindegylófasz, a hívő hinni akar! Ezért kéne kurvára egy normális elszámoltatás, legyen leírva feketén-fehéren a bírói itéletben, ki, mikor, mennyit lopott! Az már nem hit kérdése lesz.
    Vágyálmok, ja.

    VálaszTörlés
  4. A fentiből kimaradt, hogy nem azt kétlem, hogy valamifajta eljárások nem indulnak, dehogynem, sőt, kell a legitimációhoz, csakhát azok a bizonyos " közösen számolt pénzek", na azok nem fognak terítékre kerülni, az hétszentség! Akkor meg az egész eljárás csak arra lesz jó, hogy finomodjon a mutyi, minden üzletbe bele kell venni az ellenfelet is, oszt jónapot!

    VálaszTörlés
  5. Gyurcsány stratégiája sztem elég világos, bár ez megérne egy másik bejegyzést (csak most asszem nem annyira aktuális, meg a tököm is kezd nagyon tele lenni a politizálással, h megmondjam az őszintét.. :D). Szóval, mivel gyf nem egészen seggfej, csak politikushoz méltón sokkal több benne a nagyravágyás, mint a józanság, így nyilván arra fog játszani, h azt mutassa a pártnak, íme ő tud szavazókat hozni, nélküle nincs msz(m)p - és itt aztán szigorúan msz(m)p, mert ugye az uccsó kisztitkárról beszélünk, aki csak később vedlett át nagytőkéssé - "amilyen vagyok az kell msz(m)p-nek!" Nos, reméljük, az msz(m)p ezt be is veszi, és úgy távozik a közéletből, mint az mdf meg az szdsz, és viszi magával a sleppet is.

    Ilyen szempontból a mostani választások elég jól sikerültek, két politikai éjjeliedényt is sikerült végre kiüríteni, nagyon örülnék neki, ha gyf kivinné a harmadikat is. Ó, igen! El tudok képzeni olyan forgatókönyvet, ami oda vezet, h valamelyest megtisztul a magyar politikai élet, vagy ha úgy jobban tetszik európaizálódik. Persze az is igaz, h ez a naivitás onnantól erősödött meg ismét bennem, h újra elköltöztem Magyarországról. Ha az ember működő demokráciában él, nehezen hiszi el, hogy Abszurdisztán létezik - és persze fordítva. De elképzelhető egy ilyen fordulat is. Kérdés, mennyire hat ellent a kormányzás-az-elitre-tartozik fidesz kétharmada.. Ez nagy kérdés.

    Ugyanakkor a mostani fidesz győzelem nélkül nem lehetett volna kivinni a két bilit. Ehhez kellett gyf totális bukása. Nos, ovi bemutatta már milyen tehetségesen tud ő arcon landolni, aztán nyolc évig talpra sem állni, tehát a fideszben is benne van egy alaposan, fejre leszúrt ritberger. Engem sokkal jobban aggaszt, honnan lesz szocdem párt Magyarországon. Erre nem tudok forgatókönyvet, ezért aztán nagyon is elképzelhető, h gyf orbitális tehetségtelensége ide vagy oda, megmarad a parlamentben a klasszikus politikai bűnözők gyűjtőhelyének az msz(m)p.

    VálaszTörlés
  6. Négy éve lesz viszont az LMP-nek, h megmutassa, milyen párt is valójában. Gondolom, ha azt mutatja, ami a nevében van, meg amit eddig, akkor eléggé megerősödhet, fölmehet 10-15% fölé is, ellentétben a jobbikkal, ami sztem elérte a maximumot, az LMP-ben még lehet szufla, hiszen gyakorlatilag ezzel a 7%-al lépett be a köztudatba. Ahogy valahol mondtam már, majdnem hárommillió nemszavazó, politikából kiábrándult ember van Magyarországon, bőven van honnan tábort gyűjteni.

    Schiffer értelmesen beszél, a TASZ-ból jött, aminek komoly tapasztalata van abban, hogyan kell állami mamutok ellen harcolni, gondolom pontosan tudja, hol kell elkapni a bika szarvát: üvegzseb, stb.

    Megváltozott a politikai helyzet, ezt kell megérteni. A jobbik szénné fog ekézni mindenkit, nem lehet előle a szőnyeg alá seperni semmit, mert érdekes módon jobb titkosszolgálati infóik vannak, mint bárkinek az országban. A dolgok civilizált intézéséhez az LMP ért. Ez is egy pozitív forgatókönyv.

    VálaszTörlés
  7. Jaja, odadobták a farkasoknak. :) Viccen kívűl, ez persze jelentheti egy nagyon üdvös folyamat megindulását, csakhogy, van a cikkben egy mondat, ami nem hagy nyugodni : " Vargának azért kellett távoznia a szóvivői posztról, mert a 2006-os őszi eseményeket követő perek egyikén a bíróság folyosóján azt mondta: tudja, hogy nem az igazi bűnösök ülnek a vádlottak padján." WTF? Ezt lenne jó tudni, hogy értette?!

    Nade, van más is, akit csiklandoz a probléma( bár, kicsit naivnak tűnik)
    boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2010/04/16/orban_viktor_esete_a_korrupcioval

    VálaszTörlés